ΑΘΗΝΑ
14:03
|
19.04.2024
Ο υπουργός Υγείας επέμεινε πως η απόφαση του ΣτΕ είναι «μία επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία απόφαση».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

 Αναστέλλεται από Πρωτοχρονιά του 2023 το μέτρο για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς, μετά και την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για την επιστροφή στις δουλειές τους.

Ο υπουργός Υγείας Θ. Πλεύρης σε συνέντευξη του το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ανακοίνωσε την εξέλιξη τονίζοντας ότι με βάση την απόφαση του ΣτΕ του Γ΄ τμήματος που επανεξέτασε το μέτρο, η Ολομέλεια το έχει κρίνει συνταγματικό, αλλά έχει ζητήσει επαναξιολόγηση ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Το Γ΄ τμήμα του ΣτΕ έκρινε ότι η παράταση του μέτρου υπερβαίνει την αρχή της αναλογικότητας, δηλαδή ότι από τον Απρίλιο και μετά, μας λέει δεν έπρεπε να παραταθεί το μέτρο.

Ο υπουργός Υγείας επέμεινε πως η απόφαση του ΣτΕ είναι «μία επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία απόφαση» προσθέτοντας πως… «στις δημοκρατίες προφανώς οι αποφάσεις γίνονται σεβαστές».

Πρόσθεσε δε πως η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας θα εφαρμοστεί, αλλά θα εφαρμοστεί «αφού ληφθούν όλα τα μέτρα ώστε να υπάρχει ένα αυστηρό πρωτόκολλο, για να μην υπάρχει επικινδυνότητα». 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πακιστάν: Αστυνομικοί σκότωσαν βομβιστή για να αποτρέψουν επίθεση στο Καράτσι

«Φτηνά, θυμωμένα, αποτελεσματικά»: Πώς τα επίγεια μη επανδρωμένα σκάφη ενσωματώθηκαν στη ζώνη του πολέμου

Εκλογές στην Ινδία: Στις κάλπες από σήμερα και μέχρι την 1η Ιουνίου

Πρόστιμα 1.480.000 εκατ. ευρώ σε JYSK, Leroy Merlin, Πλαίσιο-Πλασματικές εκπτώσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα