ΑΘΗΝΑ
11:25
|
29.01.2023
Ο υπουργός Υγείας επέμεινε πως η απόφαση του ΣτΕ είναι «μία επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία απόφαση».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

 Αναστέλλεται από Πρωτοχρονιά του 2023 το μέτρο για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς, μετά και την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για την επιστροφή στις δουλειές τους.

Ο υπουργός Υγείας Θ. Πλεύρης σε συνέντευξη του το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ανακοίνωσε την εξέλιξη τονίζοντας ότι με βάση την απόφαση του ΣτΕ του Γ΄ τμήματος που επανεξέτασε το μέτρο, η Ολομέλεια το έχει κρίνει συνταγματικό, αλλά έχει ζητήσει επαναξιολόγηση ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Το Γ΄ τμήμα του ΣτΕ έκρινε ότι η παράταση του μέτρου υπερβαίνει την αρχή της αναλογικότητας, δηλαδή ότι από τον Απρίλιο και μετά, μας λέει δεν έπρεπε να παραταθεί το μέτρο.

Ο υπουργός Υγείας επέμεινε πως η απόφαση του ΣτΕ είναι «μία επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία απόφαση» προσθέτοντας πως… «στις δημοκρατίες προφανώς οι αποφάσεις γίνονται σεβαστές».

Πρόσθεσε δε πως η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας θα εφαρμοστεί, αλλά θα εφαρμοστεί «αφού ληφθούν όλα τα μέτρα ώστε να υπάρχει ένα αυστηρό πρωτόκολλο, για να μην υπάρχει επικινδυνότητα». 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Λεωφορείο στο Περού έπεσε σε γκρεμό, σκοτώνοντας τουλάχιστον 24 άτομα

Ο πρώην στρατηγός Πετρ Πάβελ κέρδισε τις εκλογές στην Τσεχία

ΗΠΑ-Μέμφις: Διαλύεται η ειδική μονάδα Scorpion, μετά το ξυλοδαρμό του Τάιρ Νίκολς

Τα Μισελ-άνοιους του Kosmo

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα