ΑΘΗΝΑ
05:44
|
25.04.2024
Σαφές προβάδισμα στον Μητροπολίτη Λεμεσού δίνουν οι δημοσκοπήσεις μια βδομάδα πριν τις εκλογές για το τριπρόσωπο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κάτι περισσότερο από μία εβδομάδα πριν ο κυπριακός λαός οδηγηθεί στην κάλπη προκειμένου να αναδείξει το τριπρόσωπο μέσα από το οποίο θα εκλεγεί ο νέος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, σημαντικό προβάδισμά φαίνεται να καταγράφει ο Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος με τους Ταμασσού Ησαΐα και Πάφου Γεώργιο να ακολουθούν και τον Κωνσταντίας Βασίλειο να παραμένει μέσα στην κούρσα διαδοχής.

Υπενθυμίζεται ότι στις 18 Δεκεμβρίου οι πολίτες θα κληθούν αν ψηφίσουν έναν εκ των 6 υποψηφίων: Πάφου Γεώργιο, Λεμεσού Αθανάσιο, Μόρφου Νεόφυτο, Κωνσταντίας και Αμμοχώστου Βασίλειο, Ταμασού Ησαϊα και Κυρηνείας Χρυσόστομο. Από τους ιεράρχες τρεις θα αναδειχθούν για την διεκδίκηση του Αρχιεπισκοπικού θρόνου και η απόφαση θα παρθεί από τα μέλη της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου λίγες μέρες μετά τον καταρτισμό του τριπροσώπου.

Στην δημοσκόπηση της εφημερίδας Σημερινή, ποσοστό 59% των ερωτηθέντων ενδιαφέρεται αρκετά/πολύ για τις εκλογές, ενώ 52% των ερωτηθέντων διαφωνεί με την εκλογική διαδικασία που ακολουθείται.

Ως προς το ενδιαφέρον για τις Αρχιεπισκοπικές εκλογές, ποσοστό 18% δήλωσε ότι δεν τον ενδιαφέρει καθόλου, ποσοστό 23% δήλωσε «μέτριο ενδιαφέρον» και 59% εκδήλωσε αρκετό ή πολύ ενδιαφέρον.

Όσον αφορά στην παράσταση νίκης, πρώτος εμφανίζεται ο Λεμεσού Αθανάσιος, ακολουθούμενος από τον Πάφου Γεώργιο και τον Ταμασού Ησαΐα.

Τα αποτελέσματα δημοσκόπησης του OMEGA δίνουν, ποσοστό 22% στον Μητροπολίτη Αθανάσιο, 15% τον Μητροπολίτη Ησαΐα, 9% τον Πάφου και 7% τον Κωνσταντίας, 4% τον Μόρφου, 1% τον Κυρηνείας ενώ 26% δήλωσαν πως δεν έχουν προτίμηση και 16% δήλωσαν «δεν γνωρίζω, δεν απαντώ».

Με βάση, τέλος, με τη δημοσκόπηση του ALPHA, πρώτος κατατάσσεται ο Λεμεσού Αθανάσιος με 23%, ισοψηφούν ο Πάφου Γεώργιος και ο Ταμασού Ησαΐας με 14%. Τέταρτος ο Κωνσταντίας Βασίλειος με 9%, ακολουθεί ο Μόρφου Νεόφυτος με 6%, ο Κυρηνείας με 2% και 29% είναι αναποφάσιστοι ενώ άλλον θα ψήφιζε το 3%.

Με πληροφορίες από philenews.com

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Το Συμβούλιο Επικρατείας απέρριψε αίτηση ανάσχεσης των εργασιών του flyover

ΚΚΕ: Δεν εκφράζει προσωπική άποψη η Φλέσσα για τα Τέμπη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα