ΑΘΗΝΑ
23:31
|
26.04.2024
«Πρέπει να αυξήσουμε την έννοια της προστασίας για τη Μπούντεσταγκ χωρίς να σαμποτάρουμε την καθημερινή ζωή του δημοκρατικού νομοθέτη».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Γερμανοί βουλευτές ζητούν αναθεώρηση των διακανονισμών ασφαλείας στην Κάτω Βουλή του κοινοβουλίου της Βουλής των Αντιπροσώπων (Μπούντεστανγκ), αφού οι αρχές συνέλαβαν μέλη μιας ακροδεξιάς ομάδας που, όπως λένε, προετοίμαζαν μια βίαιη ανατροπή του κράτους.

Οι γερμανικές αρχές διέταξαν την Πέμπτη 23 άτομα να κρατηθούν για ανάκριση καθώς ερευνούν την ομάδα. Ένας πρώην βουλευτής της ακροδεξιάς Εναλλακτικής για τη Γερμανία (AfD) ήταν μεταξύ των συλληφθέντων, σύμφωνα με τους Γερμανούς εισαγγελείς.

Ο βουλευτής των Πρασίνων Κονσταντίν φον Νοτζ, πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής που εποπτεύει τις υπηρεσίες πληροφοριών, είπε ότι οι ρυθμίσεις ασφαλείας της Μπούντεσταγκ δεν έγιναν για να εκλεγούν «εχθροί του συντάγματος» στο κοινοβούλιο.

«Πρέπει να αυξήσουμε την έννοια της προστασίας για τη Μπούντεσταγκ χωρίς να σαμποτάρουμε την καθημερινή ζωή του δημοκρατικού νομοθέτη», είπε στο Redaktionsnetzwerk Deutschland.

Το AfD καταδίκασε τις προσπάθειες της ακροδεξιάς ομάδας και εξέφρασε την πεποίθησή του για την ικανότητα των αρχών να ξεκαθαρίσουν την κατάσταση γρήγορα και πλήρως.

Ο βουλευτής των Σοσιαλδημοκρατών Σεμπάστιαν Χάρτμαν είπε στον όμιλο μέσων ενημέρωσης Funke: «Η Μπούντεσταγκ θα πρέπει επίσης να αναθεωρήσει την έννοια της ασφάλειας. Προσωπικά, αισθάνομαι ασφαλής, αλλά η εμπιστοσύνη μου δεν είναι απεριόριστη», πρόσθεσε.

Οι ερευνητές είπαν ότι η ομάδα, πολλά από τα οποία ήταν μέλη του κινήματος Reichsbuerger (Πολίτες του Ράιχ), σχεδίαζε να εγκαταστήσει τον αριστοκράτη Ερρίκος 13ο του Ρόις ως ηγέτη ενός νέου κράτους και βρήκε στοιχεία ότι ορισμένα μέλη σχεδίαζαν να εισβάλουν στο γερμανικό κοινοβούλιο και να καταλάβουν νομοθέτες.

Τα μέλη του Reichsbuerger δεν αναγνωρίζουν τη σύγχρονη Γερμανία ως νόμιμο κράτος. Μερικοί από αυτούς είναι αφοσιωμένοι στη γερμανική αυτοκρατορία υπό μοναρχία, ενώ άλλοι είναι οπαδοί των ναζιστικών ιδεών και άλλοι πιστεύουν ότι η Γερμανία βρίσκεται υπό στρατιωτική κατοχή.

«Για την Μπούντεσταγκ, θα εξετάσουμε προσεκτικά ποια μέτρα ασφαλείας πρέπει να προσαρμόσουμε», είπε η Κατρίν Γκέρινγκ-Έκαρντ, αντιπρόεδρος της Μπούντεσταγκ, στον όμιλο μέσων ενημέρωσης Funke.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα