ΑΘΗΝΑ
11:10
|
19.04.2024
Σκοπός της γαλλικής κυβέρνησης να μειωθούν οι ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες και τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα μεταξύ των νέων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε την Πέμπτη ότι τα προφυλακτικά θα διατίθενται δωρεάν στα φαρμακεία για τις ηλικίες 18 έως 25 ετών, σε μια προσπάθεια να μειωθούν οι ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες και τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα μεταξύ των νέων.

«Είναι μια μικρή επανάσταση για την αντισύλληψη», είπε ο Μακρόν κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης για την υγεία με νέους στο Fontaine-le-Comte, ένα προάστιο του Πουατιέ στη δυτική Γαλλία.

Η κίνηση έρχεται αφότου η κυβέρνηση άρχισε φέτος να προσφέρει δωρεάν έλεγχο των γεννήσεων για όλες τις γυναίκες κάτω των 25 ετών, επεκτείνοντας ένα πρόγραμμα που απευθύνεται στις γυναίκες κάτω των 18 ετών για να διασφαλίσει ότι οι νεαρές γυναίκες δεν θα σταματήσουν να λαμβάνουν αντισύλληψη επειδή δεν μπορούν να το αντέξουν οικονομικά.

Τα προφυλακτικά επιστρέφονται ήδη από το εθνικό σύστημα υγειονομικής περίθαλψης εάν συνταγογραφηθούν από γιατρό ή μαία, ένα μέτρο που αποσκοπεί στην καταπολέμηση της εξάπλωσης του AIDS και άλλων σεξουαλικά μεταδιδόμενων ασθενειών.

Σχετικά με τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση συνολικά, «δεν είμαστε πολύ καλοί σε αυτό το θέμα. Η πραγματικότητα είναι πολύ, πολύ διαφορετική από τη θεωρία. Είναι ένας τομέας όπου χρειαζόμαστε πολύ καλύτερα να εκπαιδεύσουμε τους δασκάλους μας», είπε ο Μακρόν.

Ο Μακρόν φόρεσε μάσκα προσώπου στο συνέδριο, λέγοντας ότι ακολουθούσε τις «κατευθυντήριες γραμμές του υπουργείου Υγείας», καθώς η κυβέρνηση σταθμίζει την απάντησή της στην αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού ενόψει των εορτών, αν και μέχρι στιγμής δεν έχουν επανεισαχθεί εντολές μάσκας.

«Αντιμετωπίζοντας τη νέα εξάπλωση της επιδημίας… Νομίζω ότι είναι καλό να δίνουμε το παράδειγμα γιατί δεν θέλουμε απαραίτητα να επιστρέψουμε σε περιοριστικά μέτρα», είπε.

Οι αξιωματούχοι προτρέπουν τους ανθρώπους να φορούν μάσκες σε πολυσύχναστους χώρους και να λαμβάνουν ενισχυτικά εμβόλια κατά του κορονοϊού καθώς πλησιάζει ο χειμώνας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σεισμός 4,4 Ρίχτερ στη Σάμο

Αντιδράσεις για τα απογευματινά χειρουργεία: «Δεν είναι επιλογή, είναι εκβιασμός»

Τέμπη: Βρέθηκαν υπολείμματα οστών στο ιδιωτικό οικόπεδο

Από σήμερα η πληρωμή επιδομάτων και Δώρου Πάσχα από τη ΔΥΠΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα