ΑΘΗΝΑ
06:44
|
24.04.2024
Τα συνδικάτα καταγγέλλουν ότι η αύξηση των 25 δολαρίων στον κατώτατο μισθό το 2023, που ανακοίνωσε η κυβέρνηση Λάσο, είναι πολύ μικρή μπροστά στον πληθωρισμό.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Ενιαίο Εργατικό Μέτωπο (FUT) του Ισημερινού καλεί σε πανεθνικής κλίμακας εργατική κινητοποίηση αύριο για να απαιτήσει, μεταξύ άλλων, καλύτερους μισθούς εν μέσω της οικονομικής κρίσης.

Το Κεντρικό Σωματείο Εργαζομένων, μέλος του FUT, δήλωσε ότι η δράση είναι «για την υπεράσπιση της ζωής, για την αξιοπρεπή εργασία, για την κοινωνική ασφάλιση και για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Εργατικές και κοινωνικές οργανώσεις στη χώρα απαιτούν καλύτερους μισθούς, θέσεις εργασίας, ασφάλεια και δικαίωμα στην εκπροσώπηση στην κοινωνική ασφάλεια.

Τα συνδικάτα καταγγέλλουν ότι η αύξηση των 25 δολαρίων στον κατώτατο μισθό το 2023, που ανακοίνωσε η κυβέρνηση του προέδρου Γκιγιέρμο Λάσο, είναι ανεπαρκής αφού απέχει πολύ από το να καλύπτει τον πληθωρισμό στα είδη βασικής ανάγκης.

Υποστηρίζουν ότι το Σύνταγμα του Ισημερινού ορίζει ότι οι αυξήσεις στους μισθούς πρέπει να είναι προοδευτικές, έως ότου φτάσουν το κόστος του βασικού οικογενειακού καλαθιού.

Σύμφωνα με την πρόταση της Κυβέρνησης, ο κατώτατος βασικός μισθός ορίζεται στα 450 δολάρια, ενώ η τρέχουσα αξία του βασικού οικογενειακού καλαθιού είναι περίπου 800 δολάρια.

Η γενική κινητοποίηση εντάσσεται στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που γιορτάζεται κάθε 10 Δεκεμβρίου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το μήνυμα του εκπροσώπου της Χαμάς για τις 200 μέρες πολέμου

Εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων μετέτρεψαν απογευματινό χειρουργείο σε πρωινό και δωρεάν

Νέο πρόβλημα με αεροσκάφος της Boeing στο Γιοχάνεσμπουργκ

Ο Χάρισον Φορντ υπέρ των νέων που διαδηλώνουν στις ΗΠΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα