ΑΘΗΝΑ
13:52
|
25.04.2024
Κατέρρευσε τμήμα της οροφής με αποτέλεσμα τουλάχιστον έναν νεκρό.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ρώσοι πυροσβέστες προσπαθούν να σβήσουν μια τεράστια πυρκαγιά που ξέσπασε σε ένα από τα μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα σε προάστιο της Μόσχας, οδηγώντας στην κατάρρευση τμήματος του κτιρίου και έναν νεκρό.

Η φωτιά τα ξημερώματα της Παρασκευής εξαπλώθηκε σε μια έκταση περίπου 7.000 τετραγωνικών μέτρων στο εμπορικό και ψυχαγωγικό κέντρο Mega Khimki, δήλωσαν οι αρχές.

Το πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο τον επικεφαλής του ρωσικού υπουργείου Εκτάκτων Αναγκών Σεργκέι Πολετίκιν, μετέδωσε ότι τουλάχιστον ένα άτομο σκοτώθηκε στο περιστατικό.

Περισσότεροι από 70 πυροσβέστες και 20 πυροσβεστικά οχήματα βρίσκονται στο σημείο, ανέφεραν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, με την επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς να δυσχεραίνεται λόγω του σχεδιασμού του κτιρίου, το οποίο βρίσκεται περίπου επτά χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο της Μόσχας.

«Λόγω της κατάρρευσης της στέγης, η φωτιά εξαπλώθηκε αμέσως σε μεγάλη περιοχή», ανέφεραν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης στο Telegram.

Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας, η οποία είναι αρμόδια για την διερεύνηση μεγάλων εγκλημάτων, ανέφερε ότι εξετάζονται τα αίτια της πυρκαγιάς, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για παραβίαση των κανονισμών ασφαλείας κατά τη διάρκεια εργασιών επισκευής στο κτίριο.

Ένας εργαζόμενος είπε στο πρακτορείο ειδήσεων TASS ότι ενδέχεται να προκλήθηκε βραχυκύκλωμα, ενώ ακολούθησε έκρηξη που προκάλεσε την επέκταση της πυρκαγιάς.

Ρωσικά μέσα ενημέρωσης είχαν αναφέρει νωρίτερα ότι οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης εξέταζαν τον «εμπρησμό» ως πιθανή αιτία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στα δικαστήρια ο Κωνσταντίνος Φλώρος για τον ξυλοδαρμό στη Βουλή – Αρνείται τις κατηγορίες

Ξεκίνησε η δίκη 3 χρόνια μετά τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Φορολογικές δηλώσεις: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για την υποβολή τους

Celebrities στα εστιατόρια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα