ΑΘΗΝΑ
10:24
|
02.05.2024
Πιέσεις για μείωση της ακρίβειας στην τιμή του φυσικού αερίου άσκησε ξανά στη σύνοδο EUMED-9 στο Αλικάντε της Ισπανίας ο πρωθυπουργός.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Είναι ανάγκη να μπορέσουμε επιτέλους να συμπιέσουμε τις τιμές του φυσικού αερίου» τόνισε απόψε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τη σύνοδο κορυφής EUMED-9 των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου, που πραγματοποιήθηκε στο Αλικάντε της Ισπανίας. 

Μητσοτάκης χαρακτήρισε σημαντική την παρατήρηση του Πρόεδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη για τις δυνατότητες που παρέχει η λεκάνη της Ανατολικής Μεσογείου υπογραμμίζοντας πως η Ελλάδα προχωρά με ταχύτητα σε νέες έρευνες υδρογονανθράκων νοτιοανατολικά της Κρήτης και της Πελοποννήσου.

«Μπορούμε να συμβάλουμε, ώστε να βοηθήσουμε την Ευρώπη να απεξαρτηθεί πιο γρήγορα ενδεχομένως από το ρωσικό φυσικό αέριο. Η Ελλάδα θα εξακολουθεί να είναι πάροχος ενεργειακής ασφάλειας με επενδύσεις επαναεριοποίησης φυσικού αερίου» σημείωσε.

Αναφερόμενος στο ζήτημα της οικονομικής διακυβέρνησης, ο Μητσοτάκης είπε ότι οι προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι στη σωστή κατεύθυνση. «Ως Ευρώπη έχουμε αφομοιώσει τα μαθήματα που πήραμε από την κρίση χρέους και πως είναι μη παραγωγικό να θέτουμε αυστηρούς οικονομικούς στόχους. Η μεγαλύτερη ευελιξία μπορεί ταυτόχρονα να συμβαδίσει με τη χρηστή και συνετή δημοσιονομική διαχείριση, η οποία πρέπει να συνοδεύεται από της απαραίτητες μεταρρυθμίσεις. Αυτός είναι ο δρόμος που η Ελλάδα έχει χαράξει και θα επιμείνει σε αυτόν», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συμφώνησε με τον Γάλλο Πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, πως πρέπει να αναδείξουμε την ξεχωριστή βιοποικιλότητα της Μεσογείου αναπτύσσοντας κοινές δράσεις. Η Μεσόγειος, είπε, είναι στο επίκεντρο της κλιματικής αλλαγής και το καλοκαίρι είχαμε μεγάλες πυρκαγιές στη Γαλλία και την Πορτογαλία, ενώ είναι σημαντική η συνεργασία στην πολιτική προστασία και το εργαλείο του Rescue EU πρέπει να ενισχυθεί.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα