ΑΘΗΝΑ
23:52
|
19.04.2024
«Πρέπει να παραμείνουμε στην αιχμή των εξελίξεων στην αμυντική τεχνολογία, ξεπερνώντας και υπερβαίνοντας όσους θέλουν να μας βλάψουν», δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιταλία και η Ιαπωνία θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για να αναπτύξουν τα μαχητικά αεροσκάφη του μέλλοντος, μέσω ενός άνευ προηγουμένου διεθνούς αεροδιαστημικού συνασπισμού που ανακοίνωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός σήμερα Παρασκευή.

Ο Ρίσι Σούνακ αναμένεται σήμερα να επισκεφτεί μία βάση της RAF στην οποία θα ξεκινήσει η πρώτη μεγάλη φάση του προγράμματος Global Combat Air Program (GCAP), της νέας φιλόδοξης προσπάθειας των τριών χωρών να αξιοποιήσουν τη συνδυασμένη τεχνογνωσία και τη δύναμη των βιομηχανιών αμυντικής τεχνολογίας προκειμένου να ξεπεράσουν τα όρια όσων έχουν επιτευχθεί μέχρι σήμερα στην αεροδιαστημική μηχανική.

Το νέο αεροσκάφος που αναμένεται να ανοίξει τα φτερά του έως το 2035, φιλοδοξεί να είναι ένα αεροσκάφος επόμενης γενιάς ενισχυμένο από ένα δίκτυο δυνατοτήτων όπως αεροσκάφη χωρίς πλήρωμα, προηγμένους αισθητήρες, όπλα αιχμής και καινοτόμα συστήματα δεδομένων.

«Η ασφάλεια του Ηνωμένου Βασιλείου, τόσο σήμερα όσο και για τις μελλοντικές γενιές, θα είναι πάντα ύψιστης σημασίας για αυτήν την κυβέρνηση. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να παραμείνουμε στην αιχμή των εξελίξεων στην αμυντική τεχνολογία – ξεπερνώντας και υπερβαίνοντας όσους θέλουν να μας βλάψουν», δήλωσε με αφορμή την έναρξη του προγράμματος ο Βρετανός πρωθυπουργός.

«Η διεθνής συνεργασία που ανακοινώσαμε σήμερα με την Ιταλία και την Ιαπωνία στοχεύει να κάνει ακριβώς αυτό, υπογραμμίζοντας ότι η ασφάλεια των περιοχών του Ευρω-Ατλαντικού και του Ινδο-Ειρηνικού είναι αδιαίρετη. Η επόμενη γενιά πολεμικών αεροσκαφών που σχεδιάζουμε θα προστατεύσει εμάς και τους συμμάχους μας σε όλο τον κόσμο αξιοποιώντας τη δύναμη της παγκόσμιας αμυντικής βιομηχανίας μας – δημιουργώντας θέσεις εργασίας, σώζοντας ζωές», πρόσθεσε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Με φορτωμένη ατζέντα, ο Λιβανέζος πρωθυπουργός στο Παρίσι

Ισραηλινή επίθεση στο Ιράν: Υποβαθμίζει η Τεχεράνη [upd]

«Καθαρή επιθετικότητα»: Αντιδράσεις στο βέτο των ΗΠΑ για την ένταξη της Παλαιστίνης στον ΟΗΕ

Πώς τοποθετείται στα διεθνή θέματα η «Εναλλακτική για τη Γερμανία»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα