ΑΘΗΝΑ
14:35
|
16.04.2024
Οι εξελίξεις στην Ουκρανία δείχνουν τις επιπτώσεις της προσπάθειας της Ουάσιγκτον να προσκολληθεί στην παγκόσμια κυριαρχία της με οποιοδήποτε κόστος, είπε ο Ρώσος πρόεδρος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Δύση μετέτρεψε την Ουκρανία σε αποικία και εκμεταλλεύεται τους Ουκρανούς ως τροφή για τα κανόνια και πολιορκητικό κριό κατά της Ρωσίας, ανέφερε ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν απευθυνόμενος, μέσω βιντεοκλήσης, στο ακροατήριο των υπουργών Άμυνας των χωρών μελών του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης SCO και της Κοινοπολιτείας Ανεξαρτήτων Κρατών (CIS), που συνεδριάζουν, σήμερα Παρασκευή, στη Μόσχα.

«Εδώ και πολλά χρόνια η Δύση εκμεταλλεύεται και στραγγίζει τους ουκρανικούς πόρους, υποστήριξε τη γενοκτονία και τον τρόμο στο Ντονμπάς, ενώ ουσιαστικά μετέτρεψε αυτή τη χώρα σε αποικία και χρησιμοποιεί ξεδιάντροπα τον ουκρανικό λαό σήμερα ως τροφή για τα κανόνια και πολιορκητικό κριό εναντίον της Ρωσίας, προμηθεύοντας την Ουκρανία με όπλα και πυρομαχικά, στέλνοντας μισθοφόρους και ωθώντας την σε μια αυτοκτονική πορεία», τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν σημείωσε ότι οι συνεχιζόμενες εξελίξεις στην Ουκρανία δείχνουν τις επιπτώσεις της προσπάθειας της Ουάσιγκτον να προσκολληθεί στην παγκόσμια κυριαρχία της με οποιοδήποτε κόστος.

«Η πιθανότητα παγκόσμιας σύγκρουσης αυξάνεται και αυτό είναι άμεσο αποτέλεσμα της προσπάθειας κάποιων δυτικών ελίτ να διατηρήσουν την πολιτική, οικονομική, οικονομική, στρατιωτική και ιδεολογική κυριαρχία τους με κάθε μέσο, οδηγώντας εσκεμμένα στον πολλαπλασιασμό του χάους και στην επιδείνωση της διεθνούς κατάστασης», υπογράμμισε ο Ρώσος πρόεδρος.

«Οι ΗΠΑ και οι δορυφόροι τους έχουν καταστρέψει την αρχιτεκτονική στρατηγικής σταθερότητας που ίσχυε για δεκαετίες και επιθετικά επεκτείνουν τα όρια του ΝΑΤΟ», πρόσθεσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Είμαι πεπεισμένος ότι η φύση και η κλίμακα των σημερινών απειλών θέτουν μεγαλύτερες απαιτήσεις στην αλληλεπίδρασή μας μέσω των αμυντικών υπηρεσιών», είπε απευθυνόμενος στους συμμετέχοντες στη συνάντηση.

«Θεωρούμε απαραίτητο να συνεχίσουμε, στο πλαίσιο της SCO και της CIS, να ανταλλάσσουμε πληροφορίες στον τομέα της αμυντικής πολιτικής, να ανταλλάσσουμε εμπειρία στην οικοδόμηση εθνικών ενόπλων δυνάμεων, να ενισχύσουμε τη στρατιωτικο-τεχνική συνεργασία, να εισάγουμε τα πιο προηγμένα μοντέλα όπλων και υλικού», είπε ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Σύμφωνα με τον Ρώσο ηγέτη, είναι απαραίτητο οι συγκεκριμένες χώρες να συνεργαστούν για τη διαμόρφωση ενός πιο ευέλικτου και σταθερού συστήματος ασφαλείας προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι τρέχουσες προκλήσεις.

Ένα σύστημα, που όπως τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος, «δεν πρέπει να βασίζεται σε κάποιου είδους μυθικούς άγραφους κανόνες, που κανείς δεν είδε ποτέ, ούτε στην κυριαρχία και το μονοπώλιο κάποιου, αλλά μόνο στο διεθνές δίκαιο και τον σεβασμό των αμοιβαίων συμφερόντων».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άλλο Ιράν, άλλο Βρετανία…

Κατάπιε τη γλώσσα του σήμερα ο Βρετανός ΥΠΕΞ όταν δημοσιογράφος τον ρώτησε τι θα έκανε εάν εχθρική χώρα βομβάρδιζε βρετανικό προξενείο.
ΣΥΝΑΦΗ

Άλλο Ιράν, άλλο Βρετανία…

Νεμπένζια: Υποκρισία η έκτακτη συνεδρίαση του ΟΗΕ για τα αντίποινα του Ιράν στο Ισραήλ

Διεθνής Σύνοδος για το Σουδάν στο Παρίσι

Ξεκαθάρισμα… διαφορών Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν στη Χάγη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα