ΑΘΗΝΑ
16:48
|
25.04.2024
Ο Μαχμούντ Αμπάς κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να μην πραγματοποιήσει συμφωνίες με καμία ισραηλινή κυβέρνηση που δεν αναγνωρίζει τις αρχές της διεθνούς νομιμότητας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής (PA) Μαχμούντ Αμπάς κάλεσε την Παρασκευή τη διεθνή κοινότητα να μην πραγματοποιήσει συμφωνίες με καμία ισραηλινή κυβέρνηση που δεν αναγνωρίζει τις αρχές της διεθνούς νομιμότητας, μεταδίδει το Middle East Monitor.

Μιλώντας στη Σύνοδο Κορυφής Κίνας-Αραβίας στο Ριάντ, ο Αμπάς ανακοίνωσε: «Αυτές τις μέρες, μας λείπει ένας εταίρος στο Ισραήλ που πιστεύει σε μια λύση δύο κρατών που βασίζεται στη διεθνή νομιμότητα, υπογεγραμμένες συμφωνίες και απαρνείται τη βία και την τρομοκρατία».

Πρόσθεσε: «Παρ’ όλα αυτά, δεν θα εγκαταλείψουμε τη δέσμευσή μας στο διεθνές δίκαιο και προσβλέπουμε, εν μέσω αυτών των δύσκολων συνθηκών, να συνεχίσετε να κινητοποιείτε τη διεθνή υποστήριξη για την εφαρμογή ψηφισμάτων διεθνούς νομιμότητας και της Αραβικής Ειρηνευτικής Πρωτοβουλίας».

Ο Αμπάς προέτρεψε τη διεθνή κοινότητα να στηρίξει τις προσπάθειες της Παλαιστίνης να αποκτήσει πλήρη ένταξη στα Ηνωμένα Έθνη (ΟΗΕ), να διοργανώσει διεθνή ειρηνευτική διάσκεψη, να λάβει διεθνή προστασία για τους Παλαιστινίους και να εφαρμόσει ψηφίσματα του ΟΗΕ σχετικά με το παλαιστινιακό ζήτημα.

Τόνισε την ανάγκη για συγγνώμη και αποζημίωση από τη Βρετανία και τις ΗΠΑ για τον παλαιστινιακό λαό λόγω της καταστροφικής Διακήρυξης Μπάλφουρ και της βρετανικής εντολής στην Παλαιστίνη πριν από το 1948.

Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής πίεσε επίσης για συγγνώμη και αποζημίωση από το Ισραήλ για τις δεκάδες σφαγές που διέπραξε κατά τη διάρκεια της Νάκμπα του 1948, την καταστροφή εκατοντάδων παλαιστινιακών χωριών και τον εκτοπισμό εκατοντάδων χιλιάδων Παλαιστινίων από τα σπίτια τους.

Ο Αμπάς κατηγόρησε τη διεθνή κοινότητα ότι επιτρέπει στο Ισραήλ «να συνεχίσει να παραβιάζει το διεθνές δίκαιο» και να συνεχίζει να κατέχει παλαιστινιακά εδάφη, ενώ δεν μπόρεσε να βοηθήσει στη δημιουργία παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στη Χιλή η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Ανατόλι Αντόνοφ: Αδικαιολόγητη η μεταφορά ATACMS στην Ουκρανία

Μαδούρο: Η Μπολιβαριανή Συμμαχία υποστηρίζει τον πολυπολικό κόσμο

Ο Τοκάγιεφ για τους «εχθρούς του Καζακστάν»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα