ΑΘΗΝΑ
14:26
|
06.06.2023
Στη δημοσιότητα αποσπάσματα από την έκθεση της ΕΥΠ για την πολύμηνη παρακολούθηση Χατζηδάκη την πέμπτη εβδομάδα αποκαλύψεων του Documento για το σκάνδαλο των υποκλοπών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με νέα καταιγιστικά στοιχεία σχετικά με το σκάνδαλο των υποκλοπών επιλέγει το Documento να απαντήσει στο από βήματος Βουλής αίτημα του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για παράθεση αποδεικτικών στοιχείων σχετικά με τα δημοσιεύματα για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, δίνοντας στη δημοσιότητα αυτή την εβδομάδα αποσπάσματα από την έκθεση της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ) για την παρακολούθηση του υπουργού Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη, με κωδικό παρακολούθησης «5046c».

Υπενθυμίζεται ότι το όνομα του πρώην υπουργού Περιβάλλοντος και νυν υπουργού Εργασίας βρισκόταν από την πρώτη στιγμή στη λίστα με τα πρόσωπα που το Documento αποκάλυψε πως παρακολουθούνταν μέσω του λογισμικού Predator.

Ωστόσο, οι αποκαλύψεις για την παρακολούθηση του Κ. Χατζηδάκη δεν είχαν σταματήσει εκεί, καθώς στο πιο πρόσφατο δημοσίευμα της, η εφημερίδα συμπεριέλαβε τον υπουργό μεταξύ των προσώπων που αποτελούσαν κοινούς στόχους για ΕΥΠ και Predator. 

Σύμφωνα με τα νέα συνταρακτικά στοιχεία που φέρνει στη δημοσιότητα το Documento, o Κ. Χατζηδάκης φέρεται να βρισκόταν υπό την επιτήρηση της ΕΥΠ για διάστημα τουλάχιστον ενός έτους μέσω του επίσημου κινητού του, με την εφημερίδα να φέρνει στη δημοσιότητα αποσπάσματα από την έκθεση της ΕΥΠ για τον υπουργό.

«Ο στόχος στη συνομιλία του με τον καναλάρχη στις 27/11/2020 εμφανίζεται ιδιαίτερα βοηθητικός σε θέμα το οποίο αναφέρεται ότι έχουν επικοινωνήσει διά ζώσης για φωτοβολαϊκά. Ο καναλάρχης ζητάει από τον στόχο να τον συστήσει στην ΕΥΔΑΠ και στις ανανεώσιμες της ΔΕΗ. Ο στόχος φαίνεται να μη θέλει να συνεχίσει τη συζήτηση τηλεφωνικώς και αναφέρει στον καναλάρχη ότι θα το κάνει άμεσα» αναφέρεται, μεταξύ άλλων στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας για τον κατά την ΕΥΠ «στόχο 5046c», για τον οποίο φαίνεται ότι έχει στη διάθεσή της καταγεγραμμένες συνομιλίες με δημοσιογράφους, καναλάρχες, υπουργούς και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, καθώς και συνομιλίες προσωπικής φύσης, την ώρα που ο Κ. Χατζηδάκης, ερωτηθείς κατά την παρουσία του σε εκπομπή του ΣΚΑΙ για την παρακολούθησή του και την εμπλοκή του πρθυπουργού, περιοριζόταν στα «ε τι να μου πει τώρα άνθρωπος, ε τι να πω εγώ».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Debate: Αν είσαι αριθμολόγος… take five, έχεις πολλά να μας πεις

Κλείδωσε το debate με τη συμμετοχή πέντε πολιτικών αρχηγών

Δυστύχημα στην Καβάλα με νεκρό μοτοσικλετιστή που σφηνώθηκε σε απορριμματοφόρο

Ο φασισμός ξανακατακτά την Ιταλία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα