ΑΘΗΝΑ
09:43
|
05.05.2024
Το ηφαίστειο Φουέγο στη Γουατεμάλα εισήλθε σε νέα φάση έκρηξης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το ηφαίστειο Φουέγο στη Γουατεμάλα, ένα από τα πιο ενεργά της Κεντρικής Αμερικής, που το 2018 είχε προκαλέσει τον θάνατο 215 ανθρώπων, εισήλθε σε νέα φάση έκρηξης. Οι Αρχές δεν έχουν δώσει εντολή για την απομάκρυνση του πληθυσμού μέχρι στιγμής.

«Το ηφαίστειο Φουέγο παρουσίασε αύξηση της δραστηριότητάς του, η οποία κατά τη διάρκεια των τελευταίων λεπτών εισήλθε σε φάση έκρηξης», αναφέρει ανακοίνωση του Εθνικού Ινστιτούτου Ηφαιστειολογίας (Insivumeh) της Γουατεμάλας.

Στο ηφαίστειο Φουέγο, που βρίσκεται 35 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας της Γουατεμάλας, προκαλούνται «συνεχείς μικρές, μέτριες και ισχυρές εκρήξεις», προσθέτει το Ινστιτούτο, ενώ έχει επίσης σχηματιστεί «πίδακας» λάβας που ξεπερνά σε ύψος τα 500 μέτρα από τον κρατήρα του ηφαιστείου. Στήλη ηφαιστειακής τέφρας υψώνεται στον ουρανό σε απόσταση άνω του ενός χιλιομέτρου από την κορυφή του ηφαιστείου, διευκρίνισε το Insivumeh.

Ο εκπρόσωπος της εθνικής συντονιστικής υπηρεσίας για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών CONRED, Ροντόλφο Γκαρσία, δήλωσε ότι για την ώρα δεν έχουν απομακρυνθεί κάτοικοι από τις κοινότητες που βρίσκονται κοντά στο ηφαίστειο.

Στις 3 Ιουνίου του 2018, το ηφαίστειο Φουέγο είχε εκραγεί και πάλι, προκαλώντας τον θάνατο 215 ανθρώπων και αντίστοιχο αριθμό αγνοουμένων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Το Πακιστάν καταγράφει τον «πιο βροχερό Απρίλιο» εδώ και περισσότερα από 60 χρόνια

Κατολισθήσεις, πλημμύρες σάρωσαν το νότιο Σουλαουέζι της Ινδονησίας

Βραζιλία: Αυξημένος ο αριθμός των νεκρών λόγω πλημμυρών-Κατέρρευσε φράγμα

Βόλος: Φωτιά το πρωί σε δασική έκταση στο Πήλιο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα