ΑΘΗΝΑ
21:03
|
30.04.2024
Οι ΗΠΑ επανέλαβαν την πλήρη υποστήριξή τους στις προσπάθειες του ΟΗΕ να υποστηρίξει τον λιβυκό ενδο-διάλογο για τη διεξαγωγή εκλογών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι Ηνωμένες Πολιτείες επανέλαβαν το Σάββατο την πλήρη υποστήριξή τους στις προσπάθειες του απεσταλμένου του ΟΗΕ Αμπντουλάγιε Μπατίλι να υποστηρίξει τον λιβυκό ενδο-διάλογο για τη διεξαγωγή εκλογών, αναφέρει το πρακτορείο Anadolu.

«Υποστηρίζουμε πλήρως τις προσπάθειές του για την καθοδήγηση του διαλόγου μεταξύ των πολιτικών θεσμών της Λιβύης που μπορεί να επιταχύνει την πορεία της Λιβύης προς τις εκλογές», δήλωσε ο Επιτετραμμένος των ΗΠΑ στην Τρίπολη, Λέσλι Όρντεμαν, μετά τη συνάντησή του με τον Μπατίλι.

Σύμφωνα με το Middle East Monitor, ο Ορντεμάν τόνισε επίσης την «αναγκαιότητα να βρεθούν λύσεις στην τρέχουσα κρίση» στη Λιβύη.

Οι εκλογές έπρεπε να διεξαχθούν στη Λιβύη στις 24 Δεκεμβρίου 2021, αλλά οι αντίπαλοι της χώρας δεν κατάφεραν να πραγματοποιήσουν την ψηφοφορία εν μέσω βαθιών διαφορών.

Η πλούσια σε πετρέλαιο Λιβύη παραμένει σε αναταραχή από το 2011, όταν ο μακροχρόνιος ηγέτης Μουαμάρ Καντάφι ανατράπηκε μετά από τέσσερις δεκαετίες στην εξουσία.

Η κατάσταση έχει επιδεινωθεί από τον περασμένο Μάρτιο, όταν το λιβυκό κοινοβούλιο διόρισε μια νέα κυβέρνηση με επικεφαλής τον πρώην υπουργό Εσωτερικών Φατί Μπασαγκά, αλλά ο επικεφαλής της κυβέρνησης ενότητας με έδρα την Τρίπολη, Αμπντούλ Χαμίντ Ντμπεϊμπέ, επιμένει ότι θα παραχωρήσει την εξουσία μόνο σε μια κυβέρνηση που προέρχεται από «εκλεγμένο κοινοβούλιο», εγείροντας φόβους ότι η Λιβύη θα μπορούσε να οδηγηθεί ξανά σε εμφύλιο πόλεμο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Συνάντηση Μπλίνκεν με το βασιλιά της Ιορδανίας για τη Γάζα

Φιλιππίνες και Κίνα σε νέα αντιπαράθεση για αμφισβητούμενο ύφαλο

Στο Δικαστήριο της Χάγης προσέφυγε ο Ισημερινός κατά του Μεξικού

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα