ΑΘΗΝΑ
15:38
|
17.06.2026
Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και περίπου 12 άλλοι παραμένουν αγνοούμενοι μετά από έκρηξη σε πολυκατοικία στο νησί Τζέρσεϊ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και περίπου δώδεκα άλλοι παραμένουν αγνοούμενοι μετά από έκρηξη νωρίς το πρωί του Σαββάτου σε πολυκατοικία στο νησί Τζέρσεϊ, στα ανοιχτά της βόρειας Γαλλίας, αναφέρει το πρακτορείο Reuters.

«Τώρα έχουμε, λυπάμαι που το λέω, τρεις νεκρούς», είπε ο Ρόμπιν Σμιθ, επικεφαλής της αστυνομίας των Πολιτειών του Τζέρσεϊ, σε συνέντευξη Τύπου.

Η έκρηξη σημειώθηκε λίγο πριν τις 04:00 GMT και η φωτιά έκτοτε έχει σβήσει. Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης θα συνεχίσουν να αναζητούν επιζώντες όλη τη νύχτα, είπε ο Σμιθ.

Επιβεβαίωσε ότι οι πυροσβεστικές υπηρεσίες κλήθηκαν στο ακίνητο το βράδυ της Παρασκευής πριν από την έκρηξη, αφού οι κάτοικοι ανέφεραν τη μυρωδιά αερίου. Δεν σχολίασε τα αίτια της έκρηξης και είπε ότι θα αποτελέσει αντικείμενο έρευνας.

Ο Σμιθ είπε ότι ένα τριώροφο κτίριο, που βρίσκεται κοντά στο λιμάνι στην πρωτεύουσα του νησιού St Helier, κατέρρευσε ολοσχερώς.

Είπε ότι 20 με 30 άνθρωποι απομακρύνθηκαν και ότι δύο «τραυματίες που περπατούσαν» είχαν λάβει νοσοκομειακή περίθαλψη.

Το Τζέρσεϊ είναι μια εξάρτηση του βρετανικού στέμματος με μόνιμο πληθυσμό λίγο περισσότερο από 100.000 άτομα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην Ξηρολίμνη Φωκίδας (upd)

Ανοίγει η αυλαία του φεστιβάλ «SNF Nostos 2026»

ΛΔ Κονγκό: Ένοπλοι εισέβαλαν σε νοσοκομείο και άρπαξαν μία εξάχρονη ασθενή με Έμπολα

Λάουρα Κοβέσι: Προσφυγή στον Άρειο Πάγο για τη θητεία των Ελλήνων ευρωεισαγγελέων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα