ΑΘΗΝΑ
18:18
|
03.05.2024
Έπεσε νεκρή στην ταράτσα του σπιτιού της από πυρά ελεύθερου σκοπευτή.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι ισραηλινές δυνάμεις πυροβόλησαν και σκότωσαν μια 16χρονη Παλαιστίνια κατά τη διάρκεια επιδρομής σε ανατολική γειτονιά της πόλης Τζενίν, ανακοίνωσε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας, καθώς η ισραηλινή επιθετικότητα στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη εντείνεται.

Το επίσημο παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων μετέδωσε τη Δευτέρα ότι η Ζάνα Ζακαράν, που βρισκόταν στη στέγη του σπιτιού της, εντοπίστηκε νεκρή μετά την αποχώρηση των ισραηλινών στρατευμάτων από την Τζενίν, καθώς δέχτηκε πυρά ελεύθερου σκοπευτή στο κεφάλι.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, στρατεύματα των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής εισέβαλαν στην πόλη και συνέλαβαν τρεις Παλαιστίνιους, ενώ ξέσπασαν συγκρούσεις και σφοδρή ανταλλαγή πυρών μεταξύ στρατιωτών και υπόπτων.

Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας ανέφερε, επιπλέον, ότι ένας πολίτης τραυματίστηκε σοβαρά κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων, ενώ η Ερυθρά Ημισέληνος ανέφερε ότι πληρώματα ασθενοφόρων παρείχαν βοήθεια σε τρεις πολίτες που υπέστησαν τραύματα από σφαίρες στα κάτω άκρα.

Ο ισραηλινός στρατός περιορίστηκε να ανακοινώσει ότι είναι ενήμερος για τις αναφορές σχετικά με τον θάνατο του κοριτσιού και το περιστατικό διερευνάται.

Μαζί με την κοντινή πόλη της Ναμπλούς, η Τζενίν βρέθηκε στο επίκεντρο μεγάλου μέρους της βίας στη Δυτική Όχθη φέτος, καθώς οι ισραηλινές δυνάμεις διεξάγουν σχεδόν καθημερινές επιδρομές.

Κατά τη διάρκεια ενός από τα πιο βίαια χρόνια της τελευταίας δεκαετίας, οι παλαιστινιακές αρχές μετρούν τουλάχιστον 165 Παλαιστίνιους που έχουν σκοτωθεί από ισραηλινές δυνάμεις στη Δυτική Όχθη φέτος. 

Την ίδια ώρα, τουλάχιστον 23 Ισραηλινοί πολίτες και οκτώ μέλη των δυνάμεων ασφαλείας έχουν σκοτωθεί στο Ισραήλ και τη Δυτική Όχθη, ενώ έχουν αυξηθεί και οι βίαιες συγκρούσεις μεταξύ Ισραηλινών εποίκων και Παλαιστινίων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Boeing mafia;

Σπέτσες: Θαλαμηγός χτύπησε στην παραλία λόγω ισχυρών ανέμων

Σκρέκας: «Ένα βαρύ αρνί είναι πιο… ακριβό»

Πάσχα: Πού θα γιορτάσουν οι πολιτικοί αρχηγοί

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα