ΑΘΗΝΑ
01:47
|
04.05.2024
«Είναι απαράδεκτο και καθολικά καταδικαστέο να διατυπώνονται απειλές για πυραυλική επίθεση εναντίον της Ελλάδας από σύμμαχο χώρα, μέλος του ΝΑΤΟ».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τις χθεσινές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι η δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου της Τουρκίας «τρομάζει» την Αθήνα, σχολίασε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας προσερχόμενος σήμερα στη συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις Βρυξέλλες.

«Είναι απαράδεκτο και καθολικά καταδικαστέο να διατυπώνονται απειλές για πυραυλική επίθεση εναντίον της Ελλάδας από σύμμαχο χώρα, μέλος του ΝΑΤΟ», ανέφερε ο κ. Δένδιας κάνοντας λόγο για νοοτροπίες Βόρειας Κορέας. «Οι νοοτροπίες Βόρειας Κορέας δεν μπορούν και δεν πρέπει να υπεισέλθουν στην Βορειοατλαντική Συμμαχία», είπε χαρακτηριστικά.

Η δήλωση του κ. Δένδια έρχεται ως απάντηση στις χθεσινές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου που για μια ακόμα φορά τόνισε η Άγκυρα δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια εάν η Ελλάδα συνεχίσει τον εξοπλισμό των νησιών του Αιγαίου.

«Τώρα αρχίσαμε να φτιάχνουμε τους πυραύλους μας. Φυσικά, αυτή η παραγωγή τρομάζει τον Έλληνα. Όταν λες “Tayfun”, ο Έλληνας φοβάται. Στην Ελλάδα λένε ότι θα χτυπήσει την Αθήνα. Φυσικά και θα χτυπήσει, αν δεν κάτσετε ήρεμα» ανέφερε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Σαμψούντα, σύμφωνα με πληροφορίες τουρκικών μέσων.

Το Tayfun (τυφώνας) είναι ένας βαλλιστικός πύραυλος μικρού βεληνεκούς που αναπτύχθηκε από την Τουρκία, και σε πρόσφατη δοκιμή του πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα χτύπησε στόχο σε απόσταση περίπου 560 χιλιομέτρων, βεληνεκές υπερδιπλάσιο από αυτό των έως τώρα πυραύλων που διέθετε το τουρκικό οπλοστάσιο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καναδάς: Συλλήψεις για τη δολοφονία διακεκριμένου ακτιβιστή Σιχ

Υεμένη: Εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές υπέρ της Γάζας

Πυρά Ζαχάροβας κατά Κάμερον για χρήση όπλων κατά της Ρωσίας μέσω Ουκρανίας

Ο διευθυντής της CIA ξανά στο Κάιρο για παζάρι με Ισραήλ και Χαμάς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα