ΑΘΗΝΑ
03:42
|
12.05.2024
Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Κίνας Xinhua μετέδωσε ότι η επίθεση σημειώθηκε κοντά σε κινεζικό ξενώνα στην Καμπούλ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένοπλοι άνοιξαν πυρ τη Δευτέρα μέσα σε ξενοδοχείο στο κέντρο της Καμπούλ που φιλοξενούσε μερικούς αλλοδαπούς, αναφέρουν πηγές των Ταλιμπάν, ακόμα μια επίθεση που λαμβάνει χώρα στο Αφγανιστάν καθώς η χώρα προσπαθεί να σταθεροποιηθεί μετά την αποχώρηση των ξένων δυνάμεων υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.

Τα πυρά συνεχίζονταν στο ξενοδοχείο στην περιοχή Shahr-e-Naw και ξέσπασε φωτιά σε έναν από τους ορόφους, ανέφεραν οι πηγές, προσθέτοντας ότι αναμένουν θύματα.

Ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter από έναν δημοσιογράφο στην Καμπούλ δείχνει καπνό να βγαίνει από ένα πολυώροφο κτίριο, με έναν κάτω όροφο να καίγεται, χωρίς όμως να μπορεί να επαληθευτεί μέχρι στιγμής.

Κάτοικοι της περιοχής είπαν ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε σε ένα κτίριο όπου συνήθως μένουν Κινέζοι και άλλοι ξένοι επισκέπτες. Οι πυροβολισμοί συνεχίστηκαν αφού ακούστηκε μια ισχυρή έκρηξη, είπαν.

Ένας εκπρόσωπος της αφγανικής διοίκησης που διοικείται από τους Ταλιμπάν, Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ, επιβεβαίωσε στο Reuters για μια επίθεση στην Καμπούλ, αλλά είπε ότι δεν θα είναι σε θέση να παράσχουν περισσότερες πληροφορίες σε αυτό το στάδιο.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Κίνας Xinhua μετέδωσε ότι η επίθεση σημειώθηκε κοντά σε κινεζικό ξενώνα και ότι η πρεσβεία της στην Καμπούλ παρακολουθούσε στενά την κατάσταση.

Η πρεσβεία δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα του Reuters για σχολιασμό.

Αρκετές βομβιστικές επιθέσεις και επιθέσεις με πυροβολισμούς έχουν λάβει χώρα στο Αφγανιστάν τους τελευταίους μήνες, μερικές από τις οποίες έχουν αναλάβει την ευθύνη μαχητές του Ισλαμικού Κράτους.

Οι ισλαμιστές Ταλιμπάν, οι οποίοι κατέλαβαν την εξουσία μετά την αποχώρηση των ξένων δυνάμεων υπό την ηγεσία των ΗΠΑ τον Αύγουστο του 2021, δήλωσαν ότι επικεντρώνονται στην ασφάλεια της χώρας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Υπηρεσία του ΟΗΕ αναφέρει ότι 150.000 Παλαιστίνιοι έχουν εγκαταλείψει τη Ράφα

Ελεύθερος ο πρώην παραστρατιωτικός ηγέτης της Κολομβίας Σαλβατόρε Μανκούσο

Πώς βραχυκυκλώνουν τα οικεία δίπολα;

Μαζική συμμετοχή στη διαδήλωση αλληλεγγύης ενάντια στη γενοκτονία των Παλαιστίνιων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα