ΑΘΗΝΑ
15:50
|
30.04.2024
«Οι ΗΠΑ εκφράζουν την λύπη τους για την κλιμάκωση των προκλητικών δηλώσεων».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Χλιαρή ήταν για μία ακόμη φορά η στάση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στις χτεσινές προκλητικές απειλές του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την πιθανότητα οι νέοι τουρκικοί πύραυλοι Tayfun να χτυπήσουν την Αθήνα.

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Νεντ Πράις, απαντώντας σε ερώτηση Ελλήνων ανταποκριτών, εξέφρασε την… «λύπη των ΗΠΑ» για την εμπρηστική πολεμική ρητορική που έχει υιοθετήσει ο Τούρκος Πρόεδρος έναντι της Ελλάδας.

«Σε μια περίοδο όπου η ενότητα είναι περισσότερο από ποτέ απαραίτητη μεταξύ των συμμάχων μας, οι Ηνωμένες Πολιτείες εκφράζουν την λύπη τους για την κλιμάκωση των προκλητικών δηλώσεων. Προτρέπουμε όλους τους συμμάχους μας να αποφεύγουν απειλές και προκλητική ρητορική που μόνο θα αυξήσουν την ένταση και δεν θα βοηθήσουν κανέναν» είπε ο Αμερικανός διπλωμάτης.

Το πρωί το τουρκικό πρακτορείο Anadolu μετέδωσε τις δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου ότι η Άγκυρα θα αντιδράσει εάν η Ελλάδα συνεχίζει να εξοπλίζει τα νησιά του Αιγαίου.

 «Τώρα αρχίσαμε να φτιάχνουμε τους πυραύλους μας. Φυσικά, αυτή η παραγωγή τρομάζει τον Έλληνα. Όταν λες “Tayfun”, ο Έλληνας φοβάται. Στην Ελλάδα, λένε ότι θα χτυπήσει την Αθήνα. Φυσικά και θα χτυπήσει, αν δεν κάτσετε ήρεμα» είπε ο Ερντογάν. Είχε δε προσθέσει πως εάν η Ελλάδα προσπαθήσει να αγοράσει εξοπλισμό από την Αμερική και να τον τοποθετήσει στα νησιά, η Τουρκία δεν θα παραμείνει θεατής και «κάτι θα πρέπει να κάνει».

Οι νέες προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν προκάλεσαν την οργή του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια.

«Είναι απαράδεκτο και καθολικά καταδικαστέο να διατυπώνονται απειλές για πυραυλική επίθεση εναντίον της Ελλάδας από σύμμαχο χώρα, μέλος του ΝΑΤΟ», ανέφερε κάνοντας λόγο για νοοτροπίες Βόρειας Κορέας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Επίθεση Γεωργιάδη σε διαμαρτυρόμενους υγειονομικούς-«Κάφροι, ελάτε αν έχετε τα κότσια»

Κλήση της Κεραμέως στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Νετανιάχου: Θα μπούμε στη Ράφα με ή χωρίς συμφωνία εκεχειρίας

Πώς εξηγούν οι ΗΠΑ ότι το χρήμα ρέει στον στρατό του Ισραήλ παρά την παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα