ΑΘΗΝΑ
14:48
|
26.04.2024
«Τζούλιαν, σε ευχαριστώ που συνεχίζεις να υπερασπίζεσαι τον κόσμο και τις ανοιχτές μας καρδιές», τόνισε σε συγκέντρωση μπροστά από το βρετανικό προξενείο στη Νέα Υόρκη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο συνιδρυτής των Pink Floyd, Ρότζερ Γουότερς, παρευρέθηκε σε συγκέντρωση για την απελευθέρωση του Τζούλιαν Ασάνζ, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, μπροστά από το Βρετανικό Προξενείο στη Νέα Υόρκη.

«Ζούμε ίσως στην πιο τρελή πόλη και είναι σίγουρα η πιο τρελή χώρα σε έναν τρελό κόσμο», είπε ο Γουότερς απευθυνόμενος στους συμμετέχοντες στη συγκέντρωση.

«Τζούλιαν, σε ευχαριστώ που συνεχίζεις να υπερασπίζεσαι τον κόσμο και τις ανοιχτές μας καρδιές αυτά τα τελευταία 10 χρόνια», τόνισε ο μουσικός.

Επίσης, στην ομιλία του, ο Γουότερς απευθύνθηκε στον Βρετανό πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ, υπενθυμίζοντάς του την ύπαρξη νόμων, ιδίως της Μάγκνα Κάρτα, καθώς και βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων. «Τι γίνεται με τον νόμο, κύριε Σούνακ; Τι θα λέγατε για τη Μάγκνα Κάρτα; Τι γίνεται με τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα, κύριε Σούνακ;», αναρωτήθηκε.

Ο Γουότερς, που πρόσφατα επέκρινε τον πρόεδρο Μπάιντεν ότι πυροδότησε τη σύγκρουση στην Ουκρανία, έχει παρευρεθεί σε διαδηλώσεις για την απελευθέρωση του Ασάνζ και στο παρελθόν.

Τον περασμένο Αύγουστο, συμμετείχε σε μια συγκέντρωση μπροστά από το Υπουργείο Δικαιοσύνης στην Ουάσιγκτον, ενώ κατά την περιοδεία του το 2022, προειδοποίησε ότι η παραμονή του Ασάνζ στη φυλακή επιβαρύνει την υγεία του και τον ωθεί πιο κοντά στον θάνατο και κάλεσε στους διαδηλωτές «ποτέ, ποτέ να μην σιωπούν» και να συνεχίσουν να παλεύουν μέχρι να απελευθερωθεί ο Ασάνζ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΗΠΑ: Νεκρός 53χρονος Αφροαμερικανός από λαβή αστυνομικού- «Δεν μπορώ να αναπνεύσω»

Ουκρανία: Συνελήφθη ο υπουργός Γεωργίας για υπόθεση διαφθοράς

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους»

Κλονίζεται ο Ερντογάν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα