ΑΘΗΝΑ
03:56
|
21.05.2024
Τα όποια στοιχεία θα αξιολογηθούν από τους εισαγγελείς προκειμένου να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους, αναφέρουν οι πληροφορίες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε εφόδους σε τουλάχιστον έξι εταιρείες για την υπόθεση των παρακολουθήσεων πολιτικών και δημοσιογράφων με χρήση του κακόβουλου λογισμικού Predator προχώρησαν οι ελληνικές αρχές, σύμφωνα με όσα αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις.

Όπως μεταδόθηκε, οι αρμόδιοι εισαγγελείς που ερευνούν την υπόθεση έχουν στα χέρια τους φακέλους για πρόσωπα που φέρονται να συνδέονται με το κακόβουλο λογισμικό, που μετατρέπει «με ένα κλικ» τα κινητά τηλέφωνα των στόχων σε εργαλεία κατασκοπείας.

Τα εν λόγω στοιχεία φαίνεται να οδηγούν στην εμπλοκή συγκεκριμένων προσώπων τα οποία με τη σειρά τους σχετίζονται με εταιρίες που έχουν εμπλοκή με το λογισμικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρχές συνέλεξαν στοιχεία από έγγραφα και μαρτυρικές καταθέσεις και προχώρησαν στις αιφνιδιαστικές εφόδους, σε μία προσπάθεια να συλλέξουν επιπλέον ευρήματα, παρότι τόσους μήνες μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου, είναι ζητούμενο το τι θα μπορούσαν να βρουν που οι πιθανοί εμπλεκόμενοι δεν θα πρόλαβαν να εξαφανίσουν. 

Τα όποια στοιχεία θα αξιολογηθούν από τους εισαγγελείς προκειμένου να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους, αναφέρουν οι πληροφορίες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Υπερήφανος δηλώνει ο Ιβάν Σαββίδης για τον ΠΑΟΚ

Διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Κλιματικής κρίσης ετοιμάζουν οι πυροσβέστες

Τι είπε απόψε στο διάγγελμά του ο Νετανιάχου για το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο

Ιρανικές Προεδρικές εκλογές στις 28 Ιουνίου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα