ΑΘΗΝΑ
19:10
|
19.04.2024
ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 ζητούν να σταματήσει η ατιμωρησία στην ΕΛ.ΑΣ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μετά τη βαριά είδηση του θανάτου του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη, ο οποίος έδινε για μέρες μάχη για τη ζωή του στην Εντατική εξαιτίας του πυροβολισμού που δέχθηκε από μέλος της ΔΙ.ΑΣ, η αντιπολίτευση εκφράζει τη θλίψη της για την τραγική κατάληξη ενός νέου ανθρώπου. Ζητά επίσης η Δικαιοσύνη να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Θλίψη και οργή

«Η τραγική εξέλιξη στην υπόθεση του Κώστα Φραγκούλη προκαλεί θλίψη και οργή. Θλίψη γιατί ένα παιδί 16 χρονών έχασε τη ζωή του, οργή γιατί αυτό συνέβη από σφαίρα αστυνομικού. Μια σφαίρα στο κεφάλι για παράβαση 20 ευρώ», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. 

«Στην Ελλάδα του κ. Μητσοτάκη, στην Ελλάδα της διαφθοράς και της παρακμής η ανθρώπινη ζωή γίνεται όλο και πιο φθηνή. Η αστυνομική αυθαιρεσία με τις ευλογίες Θεοδωρικάκου-Μητσοτάκη οξύνεται. Η αίσθηση αδικίας και ανασφάλειας πνίγει τους πολίτες», τονίζει και καταλήγει: 

«Ένα μόνο αίτημα: παντού Δικαιοσύνη. Αυτό θα υπηρετήσει η προοδευτική κυβέρνηση της πολιτικής αλλαγής», αναφέρει το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

ΜέΡΑ25: Θα θρηνούμε παιδιά όσο συνεχίζεται η ατιμωρησία της ΕΛ.ΑΣ

«Ο 16χρόνος Ρομά Κώστας Φραγκούλης κατέληξε δυστυχώς αφού πάλεψε πρώτα για μέρες στην εντατική του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, έχοντας δεχθεί ένα θανατηφόρο όπως τελικά αποδείχθηκε δυστυχώς χτύπημα με σφαίρα στο κεφάλι από αστυνομικό της ΔΙΑΣ για 20 ευρώ απλήρωτης βενζίνης. Η τραγική αυτή κατάληξη επιβεβαιώνει πως όσο συνεχίζει η ατιμωρησία της ΕΛ.ΑΣ., την οποία ασπάζεται ο ίδιος ο Υπουργός “Προστασίας του Πολίτη”, που επισκέφτηκε τους δολοφόνους του Νίκου Σαμπάνη, τόσο θα θρηνούμε νέα παιδιά. Η ατιμωρησία αυτή των αστυνομικών που σκότωσαν τον Νίκο Σαμπάνη, σκότωσε τον 16χρόνο Ρομά Κώστα Φραγκούλη στη Θεσσαλονίκη. Οργή και αγανάκτηση μας πλημμυρίζει όλες και όλους, όσ@ απαιτούμε “ΔΗΚΕΟΣΗΝΙ”, διότι οι ζωές των Ρομά μετράνε, οι ζωές των νέων ανθρώπων μετράνε, η ζωή κανενός δεν μπορεί να αφαιρείται για 20 ευρώ βενζίνης. Να αφοπλιστούν και να καταργηθούν εδώ και τώρα οι στρατιωτικοποιημένες ομάδες της ΕΛ.ΑΣ. που δολοφονούν νέους ανθρώπους και μάλιστα με ρατσιστικό κίνητρο, ενώ επιβραβεύονται κιόλας από την Πολιτεία με 600 ευρώ. Να σταματήσει η Κυβέρνηση και η δικαστική εξουσία να υποθάλπουν αυτή την ατιμωρησία της ΕΛ.ΑΣ. που οδηγεί σε νέα δολοφονικά χτυπήματα»

ΚΚΕ: Δίκαιη οργή και αγανάκτηση

«Ο θάνατος του 16χρονου Ρομά, που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από αστυνομικό επειδή δεν πλήρωσε 20 ευρώ σε βενζινάδικο, προκαλεί δίκαιη οργή και αγανάκτηση», αναφέρει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του και προσθέτει: «Εδώ και μία εβδομάδα, αντί η ηγεσία της ΕΛΑΣ και το αρμόδιο υπουργείο να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι ένοχοι και οι εντολείς τους, να πουν έστω την αλήθεια για το περιστατικό, το μόνο που έχουμε είναι ανακοινώσεις, οι οποίες διαψεύδονται από τα γεγονότα και μια άθλια προπαγάνδα που αναπαράγει το ρατσισμό και τον κοινωνικό αυτοματισμό. Μάλιστα, όπως έχει συμβεί και σε προηγούμενα δολοφονικά περιστατικά, η κυβέρνηση δεν διστάζει να δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο απέναντι στους πιο αδύναμους κοινωνικά, εντείνοντας στο έπακρο την κρατική βία».

«Το περιστατικό αυτό φέρνει ακόμη πιο έντονα στο προσκήνιο τα περιστατικά αστυνομικής βίας κι αυθαιρεσίας, που πολλαπλασιάζονται στο έδαφος μιας πολιτικής που, από τη μία ενισχύει την καταστολή απέναντι στον λαό, ενώ από την άλλη επανειλημμένα συγκαλύπτει υποθέσεις κι ενόχους. Φέρνει πάνω από όλα στο προσκήνιο την ανάγκη να βρεθεί στο επίκεντρο της λαϊκής πάλης η κατάργηση όλων των αντιδραστικών νόμων, αλλά και των διάφορων ομάδων καταστολής ΔΙΑΣ, ΜΑΤ, ΔΡΑΣΗ, ΕΚΑΜ, ΟΠΚΕ, ΟΔΟΣ, Πανεπιστημιακή Αστυνομία κι άλλων ειδικών κατασταλτικών μονάδων» επισημαίνει η ανακοίνωση του κόμματος και υπογραμμίζει: «Το ΚΚΕ έχει απαιτήσει κατ’ επανάληψη την άμεση κατάργηση όλων των κατασταλτικών τεχνικών μέσων και υλικών που στοχεύουν τους αδύναμους και το λαό. Να αποσυρθούν και να καταστραφούν οι “ΑΙΑΝΤΕΣ” και κάθε άλλο κατασταλτικό μέσο. Να σταματήσει η αστυνόμευση των διαδηλώσεων, των πορειών και όλων των διαμαρτυριών του λαού και της νεολαίας. Σε κάθε περίπτωση να απαγορευθεί η χρήση πυροβόλων όπλων όλων των τύπων εναντίον τους. Να απαγορευθεί, επίσης, στις διαδηλώσεις-πορείες και διαμαρτυρίες του λαού η ρίψη δακρυγόνων, καπνογόνων, χημικών, οι χειροβομβίδες κρότου-λάμψης».

«Δεν θα περάσει καμιά προσπάθεια συγκάλυψης ούτε αυτής, ούτε άλλων υποθέσεων αστυνομικής βίας. Η παραδειγματική τιμωρία των ενόχων είναι το μόνο που μπορεί να γίνει ανεκτό όχι μόνο από τα θύματα και τις οικογένειές τους, αλλά συνολικά από το λαό και τη νεολαία», υπογραμμίζει καταλήγοντας η ανακοίνωση του κόμματος.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Disiecta Membra #9: Eco, J.P. Manchette και η τελευταία ακμή της μεταπολεμικής Ευρώπης

Προσωρινή διακοπή λειτουργίας του σταθμού «Νίκαια» του μετρό στις 20 και 21 Απριλίου

Πύργος: Τραυματίστηκε 19χρονος σε αιματηρή συμπλοκή μαθητών

Στόλτενμπεργκ: Το ΝΑΤΟ θα προσφέρει νέα συστήματα αεράμυνας στην Ουκρανία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα