ΑΘΗΝΑ
12:32
|
28.04.2024
Κοινωνικές οργανώσεις συνεχίζουν να διαδηλώνουν, παρά την κύρηξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης σε περιοχές της χώρας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κοινωνικές οργανώσεις βγήκαν στους δρόμους της πόλης Κούσκο του νοτιοανατολικού Περού καλώντας σε επ’ αόριστον απεργία κατά της προέδρου Ντίνα Μπολουάρτε και του Κογκρέσου.

«Θεωρούν το Κογκρέσο υπεύθυνο για την κατάσταση στη χώρα», ανέφερε η εφημερίδα Wayka.

«Χιλιάδες άνθρωποι διαδηλώνουν στο κέντρο του Κούσκο απαιτώντας Συντακτική Συνέλευση, κλείσιμο του Κογκρέσου και μια βαθιά πολιτική μεταρρύθμιση», έγραψε στο Twitter η δημοσιογράφος Κλαρίς Καρντένας.

«Απορρίπτουν επίσης την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στις περιοχές Αρεκίπα, Ίκα και Απουρίμακ, όπου υπάρχει ισχυρή αστυνομική καταστολή», πρόσθεσε, καθώς οι διαδηλώσεις μαίνονταν ακόμη το βράδυ της Δευτέρας.

Παρά την αστυνομική καταστολή σε διάφορες επαρχίες, οι Περουβιανοί εντείνουν τις διαμαρτυρίες τους χωρίς να υποχωρούν από το αίτημα να απελευθερωθεί ο πρώην πρόεδρος, Πέδρο Καστίγιο.

Την Τρίτη, η Peruvian Corporation of Airports and Commercial Aviation (CORPAC) έκλεισε το διεθνές αεροδρόμιο του Κούσκο και ζήτησε κρατική υποστήριξη για την προστασία των εγκαταστάσεων του.

Στην Αρεκίπα, το αεροδρόμιο Alfredo Rodriguez Ballon θα συνεχίσει επίσης την αναστολή των εργασιών του, λόγω των ζημιών που προκλήθηκαν από τις χθεσινές διαδηλώσεις. Οι αρχές ανέστειλαν επίσης τη σιδηροδρομική υπηρεσία προς το Μάτσου Πίτσου.

Εν τω μεταξύ, όπως αναφέρει το Al-Jazeera, η Διεθνική Ένωση για την Ανάπτυξη του Περουβιανού Τροπικού Δάσους (AIDESEP), η οποία είναι η μεγαλύτερη οργάνωση ιθαγενών στην περιοχή του Αμαζονίου, ανακοίνωσε μαζικές κινητοποιήσεις για να απαιτήσει άμεσες γενικές εκλογές.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Στόλος της Ελευθερίας αναβάλλει το ταξίδι του στη Γάζα

Οργή κατά Μπάιντεν στο ετήσιο δείπνο της Ένωσης Ανταποκριτών του Λευκού Οίκου

Δικαιωματισμὸς: ἡ μεταφυσικὴ οὐτοπία τοῦ ἀπόλυτου αὐτοπροσδιορισμοῦ

Τα Μισελ-άνοιους του Kosmo

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα