ΑΘΗΝΑ
02:33
|
20.04.2024
Κινητοποιήσεις και ένταση μετά το θάνατο του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη από σφαίρα αστυνομικού αναφέρθηκαν σε Ασπρόπυργο, Χαλκίδα, Πάτρα, Ρόδο και Μυτιλήνη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένταση επικρατεί στον Ασπρόπυργο, ενώ νωρίτερα σημειώθηκαν επεισόδια στη Χαλκίδα, από Ρομά που διαμαρτύρονται και προχωρούν σε κινητοποιήσεις μετά την είδηση του θανάτου του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη, που πυροβολήθηκε στο κεφάλι από αστυνομικό στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, νεαροί Ρομά άναψαν φωτιά στον καταυλισμό της Νέας Ζωής Ασπροπύργου ενώ έκλεισαν με αντικείμενα τις γραμμές του Προαστιακού, με αποτέλεσμα να διακοπεί για λόγους ασφαλείας η κίνηση των τρένων. Αυτή τη στιγμή, τα δρομολόγια του προαστιακού εκτελούνται κανονικά.

Στη Χαλκίδα, γύρω στις 18.00 το απόγευμα, περίπου 80 άτομα συγκεντρώθηκαν στην επαρχιακή οδό προς Στύρα, στην περιοχή Καμάρες, όπου άναψαν φωτιές και έκλεισαν τον δρόμο, αφήνοντας μόνο φορτηγά και λεωφορεία να περνούν. Πριν από λίγο, ωστόσο, οι συγκεντρωθέντες αποσύρθηκαν από το δρόμο και η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε.

Στη Ρόδο, κινητοποιήσεις Ρομά έλαβαν χώρα στην περιοχή Καρακόνερο, ενώ επεισόδια αναφέρονται και σε Πάτρα και Μυτιλήνη.

Υπενθυμίζεται ότι από το πρωί, μετά την ανακοίνωση του θανάτου του 16χρονου Ρομά, με διαταγή του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ, Κωνσταντίνου Σκούμα, υπάρχει γενική επιφυλακή σε όλη την επικράτεια και αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται παντού σε ετοιμότητα, ενώ παράλληλα ανακοινώθηκε και ότι η αστυνομία θα συνεχίσει να διεξάγει ελέγχους σε καταυλισμούς.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Δύο χρόνια με αναστολή σε κατηγορούμενο για τη φωτιά στο Μάτι

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα