ΑΘΗΝΑ
12:27
|
17.05.2024
Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Κώστας Παπαδάκης, εξήγησε γιατί το κόμμα του δεν πέφτει από τα σύννεφα με τις αποκαλύψεις στο σκάνδαλο Qatargate.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι δεσμοί αίματος που έχει η Ε.Ε. με τα επιχειρηματικά συμφέροντα είναι «φυτώριο για κάθε λογής σκάνδαλα» τόνισε ο γνωστός ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Κώστας Παπαδάκης, μιλώντας στο ραδιοσταθμό, «Real FM».«Είναι η μπόχα ενός συστήματος που είναι σε σήψη και για αυτό το ΚΚΕ δεν πέφτει από τα σύννεφα» ανέφερε ο ευρωβουλευτής, επισημαίνοντας και άλλα, προηγούμενα σκάνδαλα που εμφανίσθηκαν τα τελευταία χρόνια εκτιμώντας πως είναι καθαρό «παραμύθι» τα περί «αδιάφθορης» Ε.Ε..

Εικόνα

Πρόσθεσε ότι στην τωρινή υπόθεση διαφθοράς εμπλέκονται πρόσωπα από τουλάχιστον τρεις χώρες μέλη της Ε.Ε..

Ανέφερε ότι πάνω από 14.000 εκπρόσωποι επιχειρηματικών ομίλων έχουν εγγραφεί στο μητρώο διαφάνειας και με αυτό τον τρόπο «τα λόμπι επιχειρούν να επηρεάσουν υπέρ συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων ψηφίσματα, νόμους και κανονισμούς».

Σημείωσε ότι «αυτό θεωρείται νομιμότητα στην Ε.Ε. και στο ευρωκοινοβούλιο αρκεί να δηλωθεί η συνάντηση ευρωβουλευτή με λόμπι και έτσι να ξεπλυθεί».

Ο Κώστας Παπαδάκης υπενθύμισε ακόμα ότι πρόσφατα «πέρασε ψήφισμα από την ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου που έγραφε ότι έχουν βελτιωθεί οι συνθήκες διαβίωσης και εργασίας των χιλιάδων εργαζομένων στο Κατάρ και επικαλούνταν τα συμβιβασμένα συνδικάτα που ο νέος επικεφαλής τους διώκεται για την υπόθεση διαφθοράς» και τόνισε ότι οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ το καταψήφισαν.

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ κατέληξε τονίζοντας:

«Από αυτή την ιστορία μπορεί να βγει συμπέρασμα ότι η Ε.Ε., οι δυνάμεις που την στηρίζουν, είναι το φυτώριο μιας πολιτικής που στηρίζει τα συμφέροντα του κεφαλαίου και βεβαίως μέσα από αυτή τη διαδικασία υπάρχουν και κάποιοι που “πηδάνε τη μάντρα” και “πιάνουν και σακούλες”. Αλλά η ουσία είναι ότι είναι ένα ολόκληρο σύστημα σε σήψη, σε παρακμή, και χρειάζεται ένας εργαζόμενος να σκεφτεί πιο βαθιά από το “ήταν ένα λάθος” ή “ήταν παρόρμηση του ενός ή του άλλου ευρωβουλευτή”. Αυτό το σύστημα πρέπει να βάλουμε στο σκαμνί και με αυτή την υπόθεση και με όλες τις υπόλοιπες που βγαίνουν αυτή την περίοδο στη φόρα».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τέσσερις νεκροί από ισχυρές καταιγίδες που έπληξαν το Τέξας

Μενίδι: Δίωξη για ανθρωποκτονία με πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση στον γυναικοκτόνο

Ράφα: 13 ΥΠΕΞ καλούν το Ισραήλ να μην προχωρήσει σε ευρείας κλίμακας χερσαία επιχείρηση

ΗΠΑ: Σε δίωρη ανάκριση του FBI υποβλήθηκε ο Ισραηλινός ιστορικός Ιλάν Παπέ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα