ΑΘΗΝΑ
00:54
|
09.05.2024
Συμμετέχουν σε ένα ευρύτερο ερευνητικό πρόγραμμα μελέτης του ανθρώπινου γονιδιώματος που έχουν ξεκινήσει από το 2017 τα Εθνικά Ιδρύματα Υγείας στις ΗΠΑ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πάνω από 560.000 Αμερικανοί παραχώρησαν εθελοντικά το  DNA  τους για επιστημονικούς ερευνητικούς σκοπούς στο πλαίσιο του προγράμματος «All of Us» με αντάλλαγμα να ενημερωθούν, εάν χρειαστεί, για το ενδεχόμενο να έχουν γενετική προδιάθεση για κάποια σοβαρή ασθένεια.

Στο πλαίσιο του προγράμματος «All of Us» οι εθελοντές δεν δίνουν μόνον δείγμα DNA  αλλά και ιατρικούς φακέλους, βιομετρικά δεδομένα κατά τη διάρκεια σωματικής άσκησης και απαντήσεις σε σειρά ερωτήσεων που αφορούν την κατάσταση υγείας και τον τρόπο ζωής τους.

Οι συγκεκριμένοι εθελοντές στην πραγματικότητα με την απόφασή τους συμμετέχουν σε ένα μεγαλύτερο, ευρύτερο ερευνητικό πρόγραμμα μελέτης του ανθρώπινου γονιδιώματος που έχουν ξεκινήσει από το 2017 τα Εθνικά Ιδρύματα Υγείας στις ΗΠΑ με διευθυντή τον γνωστό γενετιστή Δρ. Φράνσις Κόλινς.

Στόχος αυτού του μεγάλου ερευνητικού προγράμματος που επεξεργάζεται και αναλύει το γονιδίωμα εκατομμυρίων Αμερικανών με στόχο όχι μόνο τον εντοπισμό γενετικής προδιάθεσης σε κάποιες σοβαρές ασθένειες αλλά και το πώς ακριβώς ο τρόπος ζωής και το περιβάλλον όπου ζουν οι άνθρωποι συντείνουν ή όχι τελικά στην εκδήλωση ασθένειας για την οποία υπάρχει γενετικό «υπόβαθρο».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Αντιφασιστική Νίκη συνεχίζει να εμπνέει τους λαούς, λέει το ΚΚΕ

Νεκροταφείο κατοικίδιων απέκτησε η Πάτρα

Σημαντική καινοτομία στη βιολογία με το σύστημα AlphaFold3

Οι ΗΠΑ χάνουν σε επιρροή και λάμψη υπερδύναμης…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα