ΑΘΗΝΑ
16:30
|
19.04.2024
Γυναικοκτονίες, Έμφυλη Βία και ΜΜΕ στο τραπέζι των συζητήσεων παρουσία της προέδρου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ημερίδα με θέμα «Γυναικοκτονίες, έμφυλη βία και ΜΜΕ» διοργανώνει αύριο Τετάρτη στις 10.30 η ΕΣΗΕΑ στην συνεδριακή αίθουσα του κτιρίου της Ένωσης (Ακαδημίας 20), σε μια προσπάθεια, πέρα από την ενημέρωση της κοινής γνώμης για το φλέγον ζήτημα, ο δημοσιογραφικός κόσμος να συμβάλει στην ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση των αρμόδιων Αρχών και παραγόντων για την αναγνώριση του ειδικού βάρους και των ολέθριων συνεπειών αυτών των εγκλημάτων στην προσωπική, κοινωνική και επαγγελματική ζωή των Ελληνίδων.

Την έναρξη των εργασιών της ημερίδας θα κηρύξει η Dominique Pradalié, πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων, που εκπροσωπεί περισσότερους από 600.000 δημοσιογράφους από 146 χώρες.

Στην ημερίδα θα συμμετέχουν εκπρόσωποι της πολιτείας, των κοινωνικών φορέων και της ΕΛΑΣ, αλλά και ειδικοί επιστήμονες στο θέμα, όπως νομικοί, ψυχίατροι, ψυχολόγοι και φυσικά δημοσιογράφοι. Καθοριστική, ανάμεσά τους, η παρουσία τεσσάρων μητέρων θυμάτων γυναικοκτονίας, της Ελένης Τοπαλούδη, της Ντόρας Ζαχαριά, της Ερατούς Μανωλακέλλη, και της Σοφίας Σαββίδου, οι οποίες θα πλαισιώσουν τις συζητήσεις.

Στην ημερίδα θα ακουστεί για πρώτη φορά το τραγούδι «Γιατί;» του Κωνσταντίνου Γερμανού με αφηγήσεις των μητέρων.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα παραμείνει ανοιχτή δραματοποιημένη έκθεση φωτογραφίας της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας (Ε.Φ.Ε.) για το θέμα, ενώ παράλληλα θα προβάλλεται στους μεγάλους ιδιωτικούς και δημόσιους σταθμούς κοινωνικό μήνυμα με θέμα: «Σπάσε τη Σιωπή», στο οποίο συμμετέχουν παρουσιάστριες των ελληνικών τηλεοπτικών σταθμών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κακοκαιρία: Μήνυμα του 112 για ισχυρές καταιγίδες σε αρκετές περιοχές

Παρίσι: Απόπειρα βομβιστικής επίθεσης στο ιρανικό προξενείο- Συνελήφθη ο δράστης

Πακιστάν: Αστυνομικοί σκότωσαν βομβιστή για να αποτρέψουν επίθεση στο Καράτσι

«Φτηνά, θυμωμένα, αποτελεσματικά»: Πώς τα επίγεια μη επανδρωμένα σκάφη ενσωματώθηκαν στη ζώνη του πολέμου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα