ΑΘΗΝΑ
14:40
|
25.04.2024
Το νέο λιμάνι θα φτιαχτεί στην πόλη Άμπου Αμάμα που βρίσκεται περίπου 200 χλμ βόρεια του μοναδικού άλλου λιμανιού της χώρας, του Πορτ-Σουδάν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αξιωματούχοι της σουδανικής στρατιωτικής κυβέρνησης και της κυβέρνησης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) υπέγραψαν απόψε συμφωνία αξίας 6 δισ. δολαρίων με στόχο την κατασκευή ενός νέου λιμανιού στην Ερυθρά Θάλασσα.

Την κατασκευή του λιμανιού στην πόλη Άμπου Αμάμα που βρίσκεται περίπου 200 χλμ βόρεια του μοναδικού άλλου λιμανιού του Σουδάν, Πορτ-Σουδάν, ανέλαβε η κοινοπραξία των εμιρατινών εταιριών «Abu Dhabi Ports Group» και «Invictus Investment».

Στον ευρύτερο χώρο της πόλης εκτός από το νέο λιμάνι θα κατασκευαστεί και διεθνές αεροδρόμιο, καθώς και δίκτυο οδικών αρτηριών και σταθμός ενέργειας.

Η εξέλιξη δρομολογήθηκε μία βδομάδα για τη σύναψη μίας συμφωνίας ανάμεσα στην κυβέρνηση του Σουδανού στρατηγού Αμπντέλ Φατάχ Μπουρχάν με ορισμένες πολιτικές δυνάμεις με στόχο τη συγκρότηση νέας «μεταβατικής κυβέρνησης» μέχρι τη διεξαγωγή νέων εκλογών. Σύμφωνα με πληροφορίες του αμερικανικού πρακτορείου ειδήσεων ΑΡ, η συμφωνία αυτή κλείστηκε με την (επί μήνες) μεσολάβηση των ΗΠΑ, της Σαουδικής Αραβίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και των ΗΑΕ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τετράωρη στάση εργασίας στον ΟΑΣΘ την Παρασκευή

Γαλλία: απαγόρευση κυκλοφορίας για ανήλικα έως 13 ετών στο Μπεζιέ

Ξεκίνησε η εφαρμογή του «εισιτηρίου εισόδου» στην Βενετία- Διαμαρτύρονται οι κάτοικοι

Στα δικαστήρια ο Κωνσταντίνος Φλώρος για τον ξυλοδαρμό στη Βουλή – Αρνείται τις κατηγορίες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα