ΑΘΗΝΑ
23:50
|
08.05.2024
Τουλάχιστον 100 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά τις εκτεταμένες πλημμύρες και κατολισθήσεις στην πρωτεύουσα της Λ.Δ. Κονγκό.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον 100 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν από τις εκτεταμένες πλημμύρες και τις κατολισθήσεις που προκλήθηκαν σήμερα από τις έντονες βροχοπτώσεις στην πρωτεύουσα της Λ.Δ. Κονγκό, Κινσάσα.

Ο πρωθυπουργός της Λ.Δ.Κονγκό, Ζαν Μισέλ Σάμα Λουκόντε, είπε ότι αξιωματούχοι εξακολουθούν να αναζητούν περισσότερα πτώματα.

«Ήρθαμε να εκτιμήσουμε τη ζημιά και η κύρια ζημιά που βλέπουμε είναι ανθρώπινη», δήλωσε ο Λουκόντε στην κρατική τηλεόραση.

Περίπου 12 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν στις 24 γειτονιές της Κινσάσα που, επλήγησαν από τις πλημμύρες, σύμφωνα με τρεις τοπικούς αξιωματούχους, που είπαν στο Associated Press ότι άνθρωποι σκοτώθηκαν, σπίτια βυθίστηκαν και δρόμοι καταστράφηκαν.

Στην περιοχή Νγκαλιέμα, περισσότεροι από τριάντα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και οι σοροί εξακολουθούν να καταμετρώνται, δήλωσε ο δήμαρχος της περιοχής, Αλιντ’ορ Τσιμπάντα. Σε άλλο σημείο της πόλης, πέντε μέλη μιας οικογένειας σκοτώθηκαν, μερικά από ηλεκτροπληξία.

«Είναι απλά μια συμφορά», είπε ο Πιερό Μαντουέλα. Ο 30χρονος έχασε τη μητέρα του, την εννιάχρονη κόρη του και τρία αδέρφια. «Είναι λυπηρό να χάνω όλα τα μέλη της οικογένειάς μου», είπε. Ο ίδιος γλίτωσε γιατί δούλευε το βράδυ της Δευτέρας που άρχισαν οι βροχές, είπε.

Αξιωματούχοι είπαν ότι μεγάλο μέρος της καταστροφής έγινε σε σπίτια που χτίστηκαν σε οικόπεδα χωρίς επίσημη άδεια. «Δεν έχουν έγγραφα. Τους διώχνουν, αλλά πάντα επιστρέφουν», είπε ο Ντιεμερσί Μαγιμπαζιλβάνγκα, δήμαρχος του Μοντ-Νγκάφουλα, ενώ βίντεο με σωρούς οικογενειών και μικρών παιδιών έχουν κατακλύσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το 2019, πλημμύρες και κατολισθήσεις σκότωσαν τουλάχιστον 32 μέσα και γύρω από την Κινσάσα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Αντιφασιστική Νίκη συνεχίζει να εμπνέει τους λαούς, λέει το ΚΚΕ

Νεκροταφείο κατοικίδιων απέκτησε η Πάτρα

Οι ΗΠΑ χάνουν σε επιρροή και λάμψη υπερδύναμης…

Λαϊκές αγορές: Ξεκινά η εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα