ΑΘΗΝΑ
00:31
|
04.05.2024
Πριν επιστρέψουν στο Μαλί, τα μωρά ζούσαν με ιατρική υποστήριξη στην Καζαμπλάνκα του Μαρόκου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τα μόνα εννιάδυμα στον κόσμο επέστρεψαν με ασφάλεια στο σπίτι τους στο Μαλί, αφού πέρασαν τους πρώτους 19 μήνες της ζωής τους στο Μαρόκο.

Τα μωρά έσπασαν το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες για τα περισσότερα παιδιά που γεννήθηκαν σε μία μόνο γέννα και επιβίωσαν.

Πριν από τη γέννα τον Μάιο του 2021, η μητέρα Χαλιμά Σισέ, 27 ετών πλέον, μεταφέρθηκε στο Μαρόκο για ειδική φροντίδα.

Πριν επιστρέψουν στο Μαλί, τα μωρά ζούσαν με ιατρική υποστήριξη στην Καζαμπλάνκα.

Τα μωρά (πέντε κορίτσια και τέσσερα αγόρια) γεννήθηκαν με καισαρική τομή στις 30 εβδομάδες, σύμφωνα με τις αρχές του Μαλί.

Τα κορίτσια – που ονομάζονται Καντίντια, Φατουμά, Χάγουα, Αντάμα και Ούμου- και τα αγόρια – που ονομάζονται Μοχάμεντ VI, Ουμάρ, Ελχαντζί και Μπαχ – ζύγιζαν μεταξύ 500 γραμμαρίων και ενός κιλού κατά τη γέννηση, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων AFP ο καθηγητής Γιουσέφ Αλάουι, ιατρικός διευθυντής της κλινικής όπου γεννήθηκαν.

Υπήρχε ο κίνδυνος να παρουσιάσουν προβλήματα υγείας λόγω του πρόωρου τοκετού τους και πέρασαν τους πρώτους μήνες της ζωής τους στο νοσοκομείο. Στη συνέχεια μεταφέρθηκαν σε ένα διαμέρισμα, όπου λάμβαναν 24ωρη φροντίδα.

Νωρίτερα φέτος, στα πρώτα τους γενέθλια, ο πατέρας τους, Αμπντελκαντέρ Αρμπί, είπε ότι το κάθε ένα από τα μωρά έχει μια μοναδική προσωπικότητα.

«Όλα έχουν διαφορετικούς χαρακτήρες. Κάποια είναι ήσυχα, ενώ άλλα κάνουν περισσότερο θόρυβο και κλαίνε πολύ. Κάποια θέλουν να τα σηκώνουν συνέχεια. Είναι όλα πολύ διαφορετικά, κάτι που είναι απολύτως φυσιολογικό».

Ο πατέρας είπε επίσης ότι η οικογένεια έχει γίνει διάσημη στο Μαλί και οι άνθρωποι «επιθυμούν πολύ να δουν τα μωρά με τα μάτια τους».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Με πάνω από 400 χιλιάδες αυτοκίνητα η έξοδος των Αθηναίων

Άγιοι Θεόδωροι: Εξαφανίστηκε και το μηχανάκι του βρέθηκε παρατημένο

Λευκάδα: Στο νοσοκομείο 35χρονος από τσίμπημα αράχνης «μαύρη χήρα»

Επιτάφιος Θρήνος: Η Ακολουθία και η περιφορά [live]

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα