ΑΘΗΝΑ
13:40
|
27.05.2024
Η αντικατάσταση της απειλητικής ρητορικής με ουσιαστικό και ειλικρινή διάλογο και επικοινωνία είναι το κλειδί για την εκτόνωση των εντάσεων, είπε ο εκπρόσωπος της ΕΕ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με τη γνωστή διπλωματική αβρότητα αντιμετώπισε και σήμερα η ΕΕ τις πρόσφατες προκλητικές απειλές Ερντογάν ακόμη και για πυραυλικά χτυπήματα στην Ελλάδα, τροφοδοτώντας με τον τρόπο της περαιτέρω την όρεξη της τουρκικής κυβέρνησης για εκβιασμούς, απειλές και πιέσεις σε βάρος της χώρας μας.

«Τα εχθρικά σχόλια κατά της Ελλάδας εγείρουν σοβαρές ανησυχίες και έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις πολύ αναγκαίες προσπάθειες αποκλιμάκωσης στην Ανατολική Μεσόγειο» ψέλισε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν για θέματα εξωτερικών υποθέσεων ,Πίτερ Στάνο, όταν κλήθηκε να σχολιάσει  τις τελευταίες απειλές της Τουρκίας εναντίον της Ελλάδας και τη χρήση πυραύλων «Ταϊφούν».

«Υπενθυμίζω τη δήλωσή μας της 5ης Σεπτεμβρίου σχετικά με αυτό, τονίζοντας ότι οι απειλές και η επιθετική ρητορική είναι απαράδεκτες και πρέπει να σταματήσουν» είπε ο Πίτερ Στάνο, στο πλαίσιο των γνωστών ανέξοδων δηλώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ρίχνουν συνεχώς λάδι στην φωτιά της τουρκικής προκλητικότητας.

Πρόσθεσε δε πως η ΕΕ έχει «επανειλημμένα ξεκαθαρίσει ότι η αντικατάσταση της απειλητικής ρητορικής με ουσιαστικό και ειλικρινή διάλογο και επικοινωνία είναι το κλειδί για την εκτόνωση των εντάσεων, την προώθηση της αμοιβαίας κατανόησης και την ανάπτυξη σχέσεων καλής γειτονίας μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας καθώς και περιφερειακά στην Ανατολική Μεσόγειο».

Εννοείται ότι η κυβέρνηση Ερντογάν αγνόησε επιδεικτικά τις δηλώσεις του Στάνο και πολύ περισσότερο τις «νουθεσίες» ώστε η Τουρκία «να εργαστεί σοβαρά για την αποκλιμάκωση των εντάσεων με βιώσιμο τρόπο».

Την ίδια απαξιωτική στάση τήρησε η Τουρκία και στις δηλώσεις Στάνο για την άρνησή της να συμμορφωθεί με τις δυτικές κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Financial Times: Οι ΗΠΑ θέλουν να άρουν την απαγόρευση πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία

Το πυραυλικό «αντάρτικο» της Ουκρανίας και το φλερτ με τα πυρηνικά

Ισραήλ: Προς ψήφιση νομοσχέδιο για να χαρακτηριστεί η UNRWA «τρομοκρατική οργάνωση»

ΜέΡΑ25 προς Κασσελάκη: Ο αγώνας των Παλαιστινίων δεν είναι σόου στο Tik Tok

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα