ΑΘΗΝΑ
07:21
|
03.05.2024
Οι προσαγωγές και οι συλλήψεις δεκάδων ατόμων έγιναν στο πλαίσιο ευρείας επιχείρησης της τουρκικής αστυνομίας και πρακτόρων της ΜΙΤ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στις προσαγωγές 37 ατόμων και τις προσαγωγές άλλων επτά προχώρησαν σήμερα οι τουρκικές αρχές μετά από κοινή επιχείρηση της αστυνομίας και των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών (ΜΙΤ) κατά ατόμων που κατασκόπευαν στενά τις κινήσεις Παλαιστινίων στην Τουρκία για λογαριασμό των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών, Μοσάντ.

Turkey arrests 7 citizens suspected of spying on Palestinians for Mossad |  The Times of Israel

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της τουρκικής εφημερίδας Σαμπάχ, οι τουρκικές αρχές ερευνούν επίσης το ρόλο διάφορων «συμβουλευτικών εταιριών» που έχουν την έδρα τους στην Κωνσταντινούπολη και προσφέρουν υπηρεσίες ιδιωτικών ερευνητών μέσω συνδέσμων με τις ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες.

Κατά τις πληροφορίες της Σαμπάχ, πράκτορες της Μοσάντ πλήρωσαν υπόπτους να παρακολουθούν τους Παλαιστίνιους με τις ΜΚΟ στην Τουρκία. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ένας λέκτορας πανεπιστημίου. Είχαν δε προηγηθεί επιχειρήσεις της ΜΙΤ και της αστυνομίας που οδήγησαν στη σύλληψη 15 κατασκόπων τον περασμένο Οκτώβριο σε τέσσερις επαρχίες της Τουρκίας.

Η επιχείρηση προσαγωγών και συλλήψεων πραγματοποιήθηκε στην αρχή της βδομάδας και από τις ανακρίσεις που ακολούθησαν οι ύποπτοι φέρεται πως αποκάλυψαν πως οι υπηρεσίες που προσέφεραν επί πληρωμή χρησιμοποιούνταν από την Μοσάντ για εκστρατείες συκοφάντησης ή την εκτόξευση απειλών κατά των Παλαιστινίων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πώς θα λειτουργήσουν τα μαγαζιά ως το Μεγάλο Σάββατο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Εργατική Πρωτομαγιά με 191 νεκρούς εν ώρα εργασίας στην Ιταλία

Ο καιρός σήμερα: Τοπικές βροχές στα δυτικά και βόρεια

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο νέος πρωθυπουργός της Σερβίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα