ΑΘΗΝΑ
06:46
|
02.05.2024
Το σημερινό εξώφυλλο του καυστικού Charlie Hebdo για το σκάνδαλο Qatargate.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τα εξώφυλλα του γαλλικού εβδομαδιαίου σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo δεν φημίζονται για την αβρότητά τους. Το σκάνδαλο Qatargate με τον φερόμενο χρηματισμό υψηλόβαθμών στελεχών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ίσως και της Κομισιόν από λομπίστες των διοργανωτών του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ «φιγουράρει» στο σημερινό εξώφυλλο του περιοδικού.


«Ευτυχισμένοι όπως ένας Καταριανός στην Ευρώπη… Με πόρνες και βουλευτές», γράφει και νοών νοείτω.

Στο μεταξύ, το προδικαστικό συμβούλιο του Βελγίου αναμένεται να κρίνει σήμερα (14/12) αν η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Εύα Καϊλή θα περάσει το διάστημα μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής της στις φυλακές Χάρεν των Βρυξελλών ή θα αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους. Μαζί με την κ. Καϊλή στο προδικαστικό τμήμα θα οδηγηθούν ο σύντροφός της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, ο Ιταλός πρώην ευρωβουλευτής, Αντόνιο Παντζέρι και ακόμη ένα άτομο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της βελγικής εφημερίδας «Le Soir», πάνω από ενάμισι εκατομμύριο ευρώ σε μετρητά κατασχέθηκαν από την Εύα Καϊλή και τον Ιταλό πρώην ευρωβουλευτή, Πιερ Αντόνιο Παντσέρι. Κατά τη διάρκεια έρευνας στο σπίτι του Παντσέρι στις Βρυξέλλες, οι ανακριτές της ομοσπονδιακής δικαστικής αστυνομίας ανακάλυψαν περίπου 600.000 ευρώ. Προσθέτοντας τα χρήματα που βρέθηκαν στην κατοχή του πατέρα της Εύας Καϊλή και στο σπίτι της ίδιας και του συντρόφου της Φραντσέσκο Τζόρτζι στις Βρυξέλλες, η τεράστια έρευνα αποκάλυψε πάνω από ενάμισι εκατομμύριο ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι με 625 ψήφους υπέρ η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, αποφάσισε την παύση των καθηκόντων της Εύας Καϊλή από το αξίωμα του αντιπροέδρου του Σώματος. Υπήρξαν μία ψήφος κατά και δύο αποχές.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

1η Μάη-Η Εργατική Πρωτομαγιά σε σκίτσα

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα