ΑΘΗΝΑ
22:26
|
15.05.2024
Μπήκε στη φάση μαζικής παραγωγής τον Οκτώβριο,οπότε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Τ. Ερντογάν είχε εγκαινιάσει το τεράστιο εργοστάσιο κατασκευής οχημάτων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

To Togg φιλοδοξεί να γίνει το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο κατασκευασμένο στην Τουρκία που θα «πολιορκήσει» από το τέλος του 2024 τις ευρωπαϊκές αγορές.

Αυτό τουλάχιστον ελπίζει ο διευθύνων σύμβουλος της βιομηχανίας, Γκιουρκάν Καρακάς.

Μιλώντας στο τουρκο-γερμανικό οικονομικό φόρουμ στο Βερολίνο, ο Καρακάς υποστήριξε πως η εταιρία του θα καταφέρει να μπει πρώτα στις σκανδιναβικές χώρες επειδή αυτές οι αγορές είναι πιο ανοικτές σε νέες μάρκες  και στην ηλεκτροκίνηση.

Επιβεβαίωσε επίσης πως έφερε το  Togg μαζί του στη Γερμανία για δοκιμή πριν περίπου δύο βδομάδες κάτι που δεν πέρασε απαρατήρητο σε ορισμένα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Η εταιρία του Καρακάς άρχισε να κατασκευάζει το Togg to 2018. Μπήκε δε στη φάση μαζικής παραγωγής μόλις τον περασμένο Οκτώβριο, οπότε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Τ. Ερντογάν εγκαινίασε το τεράστιο εργοστάσιο κατασκευής οχημάτων σε ένα χωριό της βορειοδυτικής επαρχίας Μπούρσα.

Η τιμή του βασικού μοντέλου Togg που προέρχεται από τα αρχικά των λέξεων «Automobile Initiative Group of Türkiye» (στα τουρκικά το αρκτικόλεξο είναι Togg) θα ανακοινωθεί τον ερχόμενο Φεβρουάριο.

Στην κοινοπραξία παραγωγής του πρώτου τουρκικού ηλεκτρικού αυτοκινήτου συμμετέχουν πέντε τουρκικές εταιρίες και σκοπεύουν να κατασκευάσουν 1.000.000 οχήματα ως το 2030.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Επίθεση της Χεζμπολάχ σε βάση του Ισραήλ σε βάθος 35 χιλιομέτρων

Όχι στον πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα είπαν απόψε χιλιάδες πολίτες στην Αθήνα

Σε κρίσιμη κατάσταση ο Φίτσο μετά την πολιιτκή δολοφονική απόπειρα

Στα τηλέφωνα με Μπλίνκεν και Ισμαήλ Χανίγια ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα