ΑΘΗΝΑ
18:35
|
04.05.2024
Το 69% των Αμερικανών διαπιστώνει φέτος υψηλότερες τιμές στα δώρα που σκεφτόταν να πάρει κατά την εορταστική περίοδο. Η λύση; Φθηνότερα ή καθόλου δώρα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πάνω από τους μισούς ενήλικες στις ΗΠΑ δυσκολεύονται  να αγοράσουν τα δώρα που θα ήθελαν στις γιορτές για τους εαυτούς τους και τους αγαπημένους τους λόγω ακρίβειας.

Σε δημοσκόπηση που δημοσιοποίησε σήμερα το πρακτορείο ΑΡ, το 69% των ερωτηθέντων απάντησε πως διαπίστωσε υψηλότερες τιμές στα δώρα που σκεφτόταν να πάρει κατά την εορταστική περίοδο καθώς είναι ακριβότερα εδώ και μήνες.

Πέρσι το ποσοστό των Αμερικανών που δυσκολευόταν να κάνει τις χριστουγεννιάτικες αγορές του έφθανε το 58%.

Επίσης, ένα 57% απάντησε πως γίνεται ολοένα και δυσκολότερο να εξασφαλίσει τα δώρα που θα ήθελε να χαρίσει ποσοστό αυξημένο κατά 40% μέσα στον τελευταίο χρόνο. Το αποτέλεσμα; Απλά δεν κάνουν δώρα ή κάνουν δραστικές περικοπές για να εξασφαλίσουν τα πιο απαραίτητα από αυτά…

Αν και το τελευταίο διάστημα ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ δείχνει σημάδια μείωσης για πέμπτο συνεχή μήνα, οι τιμές σε πολλά τρόφιμα και εμπορικά προϊόντα παραμένουν πάνω από 7% ακριβότερες σε σχέση με πέρσι, πράγμα που γίνεται ιδιαιτέρως αισθητό στα φτωχότερα νοικοκυριά.

Σχεδόν τα 2/3 των Αμερικανών, που κερδίζουν το χρόνο λιγότερα από 50.000 δολάρια, δηλώνουν πως δυσκολεύονται όχι μόνο να αγοράσουν δώρα αλλά και τρόφιμα για τις γιορτές των  Χριστουγέννων. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του ΑΡ που έκανε για λογαριασμό της η εταιρία  NORC,  6 στα 10 νοικοκυριά που κερδίζουν μεταξύ 50.000 και 99.000 δολάρια, δυσκολεύονται να αγοράσουν δώρα και τρόφιμα όπως και το 50% των νοικοκυριών με υψηλά εισοδήματα.

Επίσης η ίδια δημοσκόπηση δείχνει πως το 95% των Αμερικανών έχει διαπιστώσει σημαντική ακρίβεια σε φρέσκα λαχανικά τους τελευταίους μήνες με την κυβέρνηση να εκτιμά πως οι αυξήσεις σε αυτά τα είδη φέτος αυξήθηκαν έως και 10,5%.

Το 83% των Αμερικανών δηλώνει πως έχει επηρεαστεί δυσμενώς από την ακρίβεια στα καύσιμα και το 74% από τους ακριβότερους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε «πλήρη πείνα», λέει η επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ

Disiecta Membra #11: Από τον ζιγκολό στον incel, μια διαδρομή με αυτοκίνητα

Ξέσπασμα ιλαράς στη Νιγηρία: Τουλάχιστον 42 νεκροί

Κατολισθήσεις, πλημμύρες σάρωσαν το νότιο Σουλαουέζι της Ινδονησίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα