ΑΘΗΝΑ
14:55
|
18.05.2024
Το Πεντάγωνο φέρεται να οριστικοποιεί μια πρόταση για εξοπλισμό της Ουκρανίας με πυραύλους Patriot.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε σήμερα ότι η Ρωσία είναι βέβαιο πως θα στοχεύσει τα αμερικανικά πυραυλικά συστήματα MIM-104 Patriot στην Ουκρανία, εάν χρησιμοποιηθούν στη σύγκρουση. Χθες, αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι τα σχέδια για την παράδοση του συστήματος αεράμυνας στην Ουκρανία βρίσκονται στο τελικό στάδιο.

Οι δηλώσεις του Πεσκόφ ήρθαν ως απάντηση σε ερώτηση σχετικά με το πώς θα αντιδρούσε η Ρωσία στην πιθανή παράδοση των αμερικανικών συστημάτων. Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας και νυν αναπληρωτής πρόεδρος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, δήλωσε στα τέλη Νοεμβρίου ότι τέτοια όπλα, εάν παραδοθούν από κάποι μέλος του ΝΑΤΟ, και τα πληρώματά τους θα είναι νόμιμοι στόχοι.

Όταν ρωτήθηκε εάν το Κρεμλίνο υποστηρίζει τους ισχυρισμούς του Μεντβέντεφ, ο Πεσκόφ το επιβεβαίωσε, αλλά συμβούλεψε να μην υπάρξει βιασύνη για συμπεράσματα.

«Στην εποχή μας οι αναφορές των μέσων ενημέρωσης δεν είναι αξιόπιστες. Ας περιμένουμε επίσημες πληροφορίες», εξήγησε.

Σύμφωνα με το CNN, το Πεντάγωνο οριστικοποιεί μια πρόταση για εξοπλισμό της Ουκρανίας με πυραύλους Patriot. Ο υπουργός Άμυνας, Λόιντ Όστιν, πρέπει να δώσει το πράσινο φως στο σχέδιο προτού σταλεί στον πρόεδρο για έγκριση, ανέφερε το δίκτυο. Πηγές, τις οποίες επικαλούνται άλλα μεγάλα ειδησεογραφικά μέσα, επιβεβαίωσαν το ρεπορτάζ.

Εάν παραδοθεί, κάθε συστοιχία θα απαιτούσε «δεκάδες καλά εκπαιδευμένους στην Αεράμυνα για να λειτουργήσει», παρατήρησε ο απόστρατος στρατηγός του αμερικανικού στρατού, Μαρκ Χέρτλινγκ, στο Twitter. Η προετοιμασία των πληρωμάτων θα απαιτούσε μήνες, επομένως εκτός και αν υπάρχει μυστική εκπαίδευση εδώ και μήνες, η “έγκριση” δεν σημαίνει ότι αυτά τα συστήματα θα βρεθούν αμέσως στο πεδίο της μάχης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σλοβακία: Η κατάσταση της υγείας του Φίτσο είναι σταθερή αλλά σοβαρή

Αύξηση κατά 30% εμπορικών συναλλαγών Ρωσίας-Ισλαμικών χωρών

Μαδρίτη: Η Αγιούσο κήρυξε σταυροφορία ενάντια στις φοιτητικές κινητοποιήσεις για τη Γάζα

Γεωργία: Παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας καταγγέλλει το κυβερνών κόμμα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα