ΑΘΗΝΑ
13:43
|
02.05.2024
Εύα Καϊλή και Φραντσέσκο Τζόρτζι παραμένουν αμφότεροι στη φυλακή. Ο μόνος που βγήκε με περιοριστικούς όρους είναι ο Ταλαμάνγκα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σήμερα οι βελγικές εισαγγελικές και δικαστικές αρχές έδωσαν νεώτερα για τις φουσκωμένες με χρήμα βαλίτσες και τσάντες που βρέθηκαν στην κατοχή της Εύας Καϊλή και του πατέρα της, Αλέξανδρου, συνολικής αξίας 750.000 ευρώ, σε σχέση με το πολύκροτο σκάνδαλο πιθανού χρηματισμού ευρωβουλευτών και παραγόντων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από το Κατάρ (υπόθεση πλέον γνωστή ως Qatargate).

Εάν συνυπολογίσει κανείς και τα περίπου 600.000 ευρώ σε τσάντες που βρέθηκαν στο σπίτι του Παντσέρι, τότε μιλάμε για ποσά που ξεπερνούν το 1,5 εκατομμύριο ευρώ.

Όμως πέρα από τις δεκάδες δεσμίδες με χρήματα που ζαλίζουν, είχαμε και εξελίξεις στο δικαστικό σκέλος της υπόθεσης.

Αργά σήμερα το απόγευμα  επέστρεψαν στο κελί της φυλακής ο Ιταλός σύζυγος της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζόρτζι και ο επίσης Ιταλός πρώην ευρωβουλευτής, Αντόνιο Παντσέρι καθώς το προδικαστικό συμβούλιο εκτίμησε πως υπάρχουν λόγοι που συντείνουν στη συνέχιση της προφυλάκισής τους.

Όπως επισημαίνουν οι δημοσιογράφοι που καλύπτουν τις καταιγιστικές εξελίξεις στο σκάνδαλο Qatargate, οι Τζόρτζι και Παντσέρι έχουν δικαίωμα να ασκήσουν έφεση κατά της απόφασης ως και αύριο ώστε να εμφανιστούν στο Εφετείο των Βρυξελλών μέσα στο επόμενο 15ήμερο.

Εκτός φυλακής αλλά με ηλεκτρονικό βραχιόλι παρακολούθησε τέθηκε ο τρίτος κατηγορούμενος (επίσης Ιταλός) και επκεφαλής ΜΚΟ, Νικολό Φιγκά Ταλαμάνγκα.

Σε ό,τι αφορά την Εύα Καϊλή, αυτή σήμερα δεν εμφανίστηκε στο προδικαστικό συμβούλιο επειδή γινόταν απεργία στις φυλακές πολυτελείας όπου κρατείται. Ζήτησε και πήρε αναβολή ως τις 22 Δεκέμβρη.

Ο βελγικός Ποινικός Κώδικας προβλέπει ποινές από τρία έως πέντε έτη φυλάκισης, εφόσον αποδειχθούν οι κατηγορίες, δηλαδή και η παθητική δωροδοκία – δωροληψία και η σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΜεΡΑ25: Προκλητική η αποφυλάκιση του ναζιστή Μιχαλολιάκου

Συγκέντρωση στο Γερεβάν με αίτημα την παραίτηση του Νικόλ Πασινιάν

Κιλκίς: Άνδρας επιτέθηκε με τσεκούρι σε αστυνομικούς

ΕΠΑΛ: Από το ξύλο για γειτονιές και οπαδικά στις γροθιές για ένα like ή γιατί κοίταξε το αγόρι της συμμαθήτριας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα