ΑΘΗΝΑ
18:23
|
05.05.2024
Φόβοι για τουλάχιστον τρεις νεκρούς μετανάστες μέχρι στιγμής, μετά την ανατροπή του σκάφους, ενώ 43 διασώθηκαν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Επιχείρηση έρευνας και διάσωσης μεταναστών είναι σήμερα σε εξέλιξη στη Μάγχη στα ύδατα μεταξύ Κεντ και βόρειας Γαλλίας σε συνθήκες παγετού, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Λιμενικό. Ένα μικρό σκάφος που μετέφερε μετανάστες βυθίστηκε στα ανοικτά των ακτών της νοτιοανατολικής Αγγλίας, με αποτέλεσμα κάποιοι από τους επιβαίνοντες να χάσουν τη ζωή τους, μετέδωσε το BBC. Σύμφωνα με πληροφορίες, 43 άνθρωποι διασώθηκαν, ενώ περισσότεροι από 30 περισυνελέγησαν από τη θάλασσα. Γίνεται λόγος για τουλάχιστον τρεις νεκρούς μετανάστες μέχρι στιγμής, μετά την ανατροπή του σκάφους.

Η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας Σουέλα Μπρέιβερμαν δήλωσε σήμερα ότι έχει ενημερωθεί για «λυπηρό περιστατικό» στη Μάγχη, προσθέτοντας ότι οι σκέψεις της είναι με τους ναυαγούς. «Γνωρίζω για το λυπηρό περιστατικό στη Μάγχη σήμερα το πρωί και ενημερώνομαι συνεχώς ενώ οι υπηρεσίες ανταποκρίνονται για να εξακριβώσουν τα γεγονότα», ανέφερε η Μπρέιβερμαν στο Twitter.

Στο μεταξύ τόσο στην Αγγλία όσο και στη βόρεια Γαλλία επικρατούν πολύ χαμηλές θερμοκρασίας. Οι δυνάμεις του Λιμενικού «συντονίζουν αυτή τη στιγμή μια επιχείρηση έρευνας και διάσωσης ύστερα από περιστατικό που αφορά ένα μικρό σκάφος στα ανοικτά του Κεντ» (νοτιοανατολική Αγγλία), ανέφερε η σχετική ανακοίνωση. Φαίνεται ότι το μικρό σκάφος αντιμετώπισε πρόβλημα περίπου στις 03:00 τοπική ώρα στα ανοιχτά της ακτής του Νταντζενες, 30 μίλια δυτικά του Ντόβερ.

https://twitter.com/BBCSussex/status/1602978965698023424

Η ακτοφυλακή του Ηνωμένου Βασιλείου, το γαλλικό ναυτικό και ένα ασθενοφόρο κλήθηκαν για να βοηθήσουν στην επιχείρηση διάσωσης. Ενεπλάκησαν επίσης ένα αλιευτικό σκάφος και ελικόπτερα της ακτοφυλακής από το Λιντ και το Λι-ον-δε-Σόλεντ. Η υπηρεσία ασθενοφόρων της νοτιοανατολικής ακτής του Ηνωμένου Βασιλείου είπε ότι κλήθηκε μετά από αναφορές για το περιστατικό και έστειλε πληρώματα στο Ντόβερ, στο Κεντ, ώστε να βοηθήσουν στην επακόλουθη επιχείρηση.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας της Τρίτης, οι θερμοκρασίες έπεσαν στον 1 βαθμό Κελσίου, ενώ στη θάλασσα η θερμοκρασία ήταν πολύ πιο χαμηλή. Προειδοποίηση για παγετό είχε εκδοθεί σε όλο το Κεντ εκείνη την ώρα.

Η βουλευτής του Ντόβερ, Νάταλι Έλφικε, εξέφρασε τη λύπη της για την τραγωδία και τόνισε ότι οι σκέψεις και οι προσευχές της ήταν με όλους τους ναυαγούς.

Υπεθυμίζεται ότι τον Νοέμβριο του 2021 τουλάχιστον 27 μετανάστες είχαν χάσει τη ζωή τους μετά από βύθιση λέμβου, που κατευθυνόταν προς το Ηνωμένο Βασίλειο από τη Γαλλία.

Το σημερινό περιστατικό έρχεται μία ημέρα μετά την παρουσίαση από τον πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ των σχεδίων του για αυστηροποίηση των νόμων κατά των παράτυπων μετανάστων.

Ο Σάιμον Τζόουνς του BBC είπε ότι 460 άτομα έκαναν το ταξίδι από τη Γαλλία στο Κεντ με μικρά σκάφη μεταξύ της περασμένης Παρασκευής και Κυριακής. Σχεδόν 45.000 άνθρωποι έχουν διασχίσει τη Μάγχη από τις αρχές του τρέχοντος έτους μέχρι σήμερα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε ο Αντώνης Τουρκογιώργης στα 73 του χρόνια

Ιουλιανό και Γρηγοριανό ημερολόγιο: Μια ιστορία, δύο φορές… Πάσχα

Οι ψηφοφόροι του Παναμά θα εκλέξουν νέο πρόεδρο

Νεκρή ανασύρθηκε η γυναίκα που έπεσε με αυτοκίνητο στο λιμάνι της Πάτρας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα