ΑΘΗΝΑ
10:46
|
06.05.2024
Κρούσματα χολέρας έχουν αναφερθεί σε όλα τα διοικητικά διαμερίσματα της Αίτής.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανακοίνωσε χθες ότι η επιδημία χολέρας έχει ήδη προκαλέσει 288 θανάτους στην Αϊτή.

Το υπουργείο Υγείας της Αϊτής ανέφερε ότι 12.574 άτομα που έχουν μολυνθεί από χολέρα χρειάζονταν ιατρική φροντίδα. Το ξέσπασμα της επιδημίας ανακοινώθηκε στις αρχές Οκτώβρη.

Οι αρχές προειδοποίησαν επίσης για αύξηση των ύποπτων κρουσμάτων χολέρας. Τα ύποπτα κρούσματα ανήλθαν συνολικά σε 13.672 έως τις 6 Δεκεμβρίου, εκ των οποίων τα 1.193 έχουν ήδη επιβεβαιωθεί.

Και τα δέκα διαμερίσματα της Αϊτής έχουν αναφέρει κρούσματα χολέρας τους τελευταίους δύο μήνες. Το Δυτικό Διαμέρισμα έχει το 89% των αναφερόμενων κρουσμάτων.

Ο ΠΟΥ και η Διεθνής Συντονιστική Ομάδα για την Προμήθεια Εμβολίων (ICG) παρείχαν στην κυβέρνηση της Αϊτής 1,17 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου κατά της νόσου.

Η εκστρατεία εμβολιασμού έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες. Ο ΠΟΥ συνιστά τον εμβολιασμό του πληθυσμού και έχει ζητήσει πολύ αυστηρά μέτρα υγιεινής για την πρόληψη της μόλυνσης. Ο διεθνής οργανισμός συνιστά παρεμβάσεις σε ό,τι αφορά το νερό, την αποχέτευση και την υγιεινή για να προληφθεί η εξάπλωση της υδατογενούς ασθένειας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΗΠΑ: Σχεδόν 2.500 συλλήψεις σε διαδηλώσεις υπέρ των Παλαιστινίων σε κολέγια και πανεπιστήμια

Εκλογές στο Τσαντ, οι πρώτες του Σαχέλ μετά το κύμα πραξικοπημάτων

Πώς θα κινηθούν σήμερα τα ΜΜΜ

Μεξικό: Αναγνωρίστηκαν τα πτώματα του Αμερικανού και των δυο Αυστραλών τουριστών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα