ΑΘΗΝΑ
22:06
|
16.04.2024
Η γαλλική νίκη στιγματίστηκε από βίαια επεισόδια σε πολλές πόλεις, με έναν Μαροκινό έφηβο να χάνει τη ζωή του στο Μονπελιέ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένας νεκρός είναι ο απολογισμός των συγκρούσεων που ξέσπασαν μεταξύ Γάλλων και Μαροκινών στις πλατείες και στους δρόμους του Μονπελιέ, μετά τη χθεσινή νίκη της Γαλλίας με 2-0 επί του Μαρόκου στον ημιτελικό του Μουντιάλ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, νεκρός είναι ένας 14χρονος Μαροκινός, που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο. Γαλλικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι το αγόρι χτυπήθηκε από το αυτοκίνητο όταν κάποιος προσπάθησε να κλέψει μια γαλλική σημαία από τον οδηγό, κάτι που τον οδήγησε να κάνει μια βιαστική αναστροφή, με αποτέλεσμα να χτυπήσει τον έφηβο.

Τον θάνατο του παιδιού επιβεβαίωσε ο νομάρχης της περιοχής του Ερό, Χους Μουτού. «Ένα νέο παιδί χτυπήθηκε στο Μονπελιέ από έναν ασυνείδητο οδηγό μετά τον ημιτελικό. Πέθανε λίγο μετά τη μεταφορά του στα επείγοντα του νοσοκομείου. Το όχημα εντοπίστηκε κοντά στο συμβάν, ενώ αστυνομική έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη» αναφέρει ανακοίνωση της νομαρχίας του Ερό.

Συγκρούσεις, μεταξύ Γάλλων και Μαροκινών σημειώθηκαν και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Γαλλίας, με τις αστυνομικές δυνάμεις να επεμβαίνουν κάνοντας χρήση χημικών.

Εικόνες από τη Νίκαια, στη νότια Γαλλία, δείχνουν οπαδούς να συμπλέκονται στους δρόμους, να εκτοξεύουν φωτοβολίδες και να βάζουν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων, με τις αστυνομικές δυνάμεις να χρησιμοποιούν κανόνια νερού.

Συγκρούσεις αναφέρθηκαν και στο Παρίσι, όπου η αστυνομία είχε αναπτύξει μεγάλες αστυνομικές δυνάμεις κατά μήκος των Ηλυσίων Πεδίων, ώρες πριν από τον αγώνα. Περισσότερα από 100 άτομα συνελήφθησαν στην πρωτεύουσα μετά τον αγώνα.

Εν τω μεταξύ, στις Βρυξέλλες, περίπου 100 Μαροκινοί οπαδοί συγκεντρώθηκαν κοντά στο σταθμό Brussels South, πετώντας πυροτεχνήματα και άλλα αντικείμενα στις αστυνομικές δυνάμεις, αλλά διαλύθηκαν γρήγορα όταν χρησιμοποιήθηκαν δακρυγόνα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άλλο Ιράν, άλλο Βρετανία…

Κατάπιε τη γλώσσα του σήμερα ο Βρετανός ΥΠΕΞ όταν δημοσιογράφος τον ρώτησε τι θα έκανε εάν εχθρική χώρα βομβάρδιζε βρετανικό προξενείο.
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην 24ωρη απεργία όλων των ΜΜΕ

Νεκροί άλλοι δύο Παλαιστίνιοι απόψε από επίθεση εποίκων στη Δυτική Όχθη

Νέες καταγγελίες Παλαιστινίων για βασανιστήρια από τον στρατό

Νόνη Δούνια: Μαθαίνεις διπλωματία μέσω… υποκριτικής

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα