ΑΘΗΝΑ
22:56
|
07.05.2024
Τεθωρακισμένα της ειρηνευτικής αποστολής του ΟΗΕ, δέχθηκαν πυρά από φορητά όπλα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένας Ιρλανδός στρατιώτης που υπηρετούσε σε ειρηνευτική αποστολή του ΟΗΕ σκοτώθηκε και άλλοι τρεις στρατιώτες τραυματίστηκαν σε επίθεση που πραγματοποιήθηκε στον Λίβανο.

Συγκεκριμένα, δύο τεθωρακισμένα οχήματα του 121ου Τάγματος Πεζικού της UNIFIL που μετέφεραν οκτώ στρατιώτες δέχθηκαν πυρά ενώ ταξίδευαν προς τη Βηρυτό το βράδυ της Τετάρτης. Ως αποτέλεσμα της επίθεσης σκοτώθηκε ένας Ιρλανδός στρατιώτης, ενώ ένας ακόμα – του οποίου η εθνικότητα δεν έχει ανακοινωθεί – χειρουργήθηκε και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

Η UNIFIL ιδρύθηκε το 1978 για να επιβλέψει την αποχώρηση των Ισραηλινών από τον Λίβανο κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου του Λιβάνου και της ισραηλινής εισβολής στον Λίβανο. Αποτελείται από πάνω από 10.000 προσωπικό από διάφορες χώρες σε όλο τον κόσμο, με επικεφαλής την Ινδονησία, την Ινδία και την Ιταλία.

Ο πρόεδρος της Ιρλανδίας, Μάικλ Χίγκινς εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του άνδρα. «Ως λαός, αισθανόμαστε μεγάλη υπερηφάνεια για την αδιάσπαστη προσήλωσή μας διατήρησης της ειρήνης μέσω των Ηνωμένων Εθνών», είπε.

«Ωστόσο, δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε τους κινδύνους που συνεπάγεται αυτό το έργο ή πώς τα μέλη των Αμυντικών Δυνάμεών μας που υπηρετούν σε ειρηνευτικές αποστολές στο εξωτερικό ρισκάρουν καθημερινά τη ζωή τους για να οικοδομηθεί και να διατηρηθεί η ειρήνη σε ζώνες συγκρούσεων σε όλο τον κόσμο», πρόσθεσε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στους 90 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες στη Βραζιλία

Η «πατριωτική» εκστρατεία της Μελόνι κατά των αμβλώσεων ξεκίνησε

Διπλές εκλογές αύριο στη Βόρεια Μακεδονία

Ογκώδες δέντρο έπεσε σε πολυσύχναστο δρόμο στην πρωτεύουσα της Μαλαισίας – ένας νεκρός

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα