ΑΘΗΝΑ
08:56
|
19.05.2024
Η εισηγήτρια του ΟΗΕ για τα Παλαιστινιακά Εδάφη δέχεται τα πυρά εβραϊκών οργανώσεων και ισραηλινών αρχών επειδή προσπαθεί να αναδείξει τα θύματα της ισραηλινής κατοχής.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τις προσπάθειες φίμωσής της για τις κατά καιρούς καταγγελίες παραβίασης βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων του παλαιστινιακού λαού από τις ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις καταγγέλλει με ανάρτησή της στο Τουίτερ η (Ιταλίδα) ειδική εισηγήτρια του ΟΗΕ και δικηγόρος Φρανσέσκα Αλμπανέζε.

International law expert, Francesca Albanese, speaks to The Palestine  Chronicle on the banning of six Palestinian rights groups | npkpress

Αφορμή δίνει η πρόσφατη δημοσιοποίηση συγκεντρωτικών στοιχείων για τα θύματα της ισραηλινής κατοχής στη Δυτική Όχθη και παλιότερες αναφορές που είχε κάνει στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook τον Ιούλιο του 2014 με αφορμή το τότε αιματοκύλισμα των Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας από το Ισραήλ.

Τι είχε γράψει τότε και προκάλεσε τις αντιδράσεις ορισμένων εβραϊκών οργανώσεων;

«Αμερική και  Ευρώπη. Η πρώτη έχει υποταχθεί στο εβραϊκό λόμπι και η άλλη καθοδηγείται από την ενοχή για το Ολοκαύτωμα, και παραμένουν αμφότερες στο περιθώριο συνεχίζοντας να καταδικάζουν τους καταπιεσμένους, τους Παλαιστίνιους, που υπερασπίζονται τον εαυτό τους με τα μόνα μέσα που διαθέτουν, αντί να κάνουν το Ισραήλ να αντιμετωπίσει τις ευθύνες που προκύπτουν από το διεθνές δίκαιο».

Έκτοτε, και δη αφότου ανέλαβε τη θέση του ειδικού εισηγητή του ΟΗΕ για τα κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη, η Ιταλίδα νομικός αντιμετωπίζει τα μαζικά πυρά εβραϊκών οργανώσεων με το σύνηθες επιχείρημα περί «αντισημιτισμού».

Στην πρώτη έκθεση που παρουσίασε τον περασμένο Οκτώβριο για την κατάσταση των Παλαιστινίων στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, η ίδια υπογράμμισε πως η ισραηλινή κυβέρνηση της αρνήθηκε να επισκεφθεί την Ιερουσαλήμ και την υπόλοιπη κατεχόμενη Δυτική Όχθη, παρά την επίσημη πρόσκληση που είχε από την Παλαιστινιακή Αρχή που έχει θέση μόνιμου παρατηρητή στον ΟΗΕ. Οι ισραηλινές αρχές της αρνήθηκαν ακόμη και να συναντήσει τον μόνιμο εκπρόσωπο του Ισραήλ στον ΟΗΕ στη Γενεύη ώστε να αποτρέψουν το έργο της.

Σημειώνει επίσης πως δεν αποθαρρύνθηκε καθώς εξασφάλισε σχετικά στοιχεία από οργανώσεις επί του πεδίου και τον προκάτοχό της.

Φωνάζουν για να κρύψουν τα θύματα της κατοχής

Η Αλμπανέζε σε νέα, σημερινή, ανάρτησή της στο Τουίτερ επιχειρεί να εστιάσει στα θύματα της ισραηλινής κατοχής καταγγέλλοντας νωρίτερα προσπάθειες δολοφονίας χαρακτήρα από ισραηλινές και αμερικανοεβραϊκές οργανώσεις μόνο και μόνο γιατί σε έκθεση για τα θύματα της ισραηλινής επίθεσης του 2014 στη Λωρίδα της Γάζας είχε κάνει λόγο για… λόμπι.

Επισήμανε δε πως «οποιοσδήποτε νιώσει την ανάγκη να νιώσει αποτροπιασμό για κάτι θα είναι καλό να σκεφθεί τους 215 Παλαιστίνιους (εκ των οποίων τα 52 παιδιά) που σκοτώθηκαν στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη από την αρχή του χρόνου» ενώ το ίδιο διάστημα έχουν σκοτωθεί συνολικά έξι Ισραηλινοί στρατιώτες και Εβραίοι έποικοι.

Ζήτησε επίσης από όσους θέλουν να νιώσουν αποτροπιασμό για ό,τι συμβαίνει στην περιοχή να σκεφθούν τους 820 Παλαιστίνιους που συνελήφθησαν με την ισραηλινή πατέντα της λεγόμενης «διοικητικής κράτησης» που επιτρέπει τη σύλληψη οποιουδήποτε Παλαιστινίου (ακόμη και παιδιών) δίχως καν κατηγορίες ανανεώνοντας την κράτηση ανά εξάμηνο δίχως κανένα χρονικό περιορισμό…

Η ειδική εισηγήτρια του ΟΗΕ κατήγγειλε επίσης και τους πάνω από 4.760 Παλαιστίνιους που παραμένουν φυλακισμένοι (οι περισσότεροι από αυτούς πολιτικοί κρατούμενοι ή επειδή αντιστάθηκαν έμπρακτα στις κατοχικές δυνάμεις). Η ίδια υπολόγισε ότι κάθε μήνα συλλαμβάνονται περίπου 500 Παλαιστίνιοι.

Η Αλμπανέζε καταλήγει στην ανάρτησή της εξηγώντας τις επιθέσεις Ισραηλινών οργανώσεων και εβραϊκών λόμπι εναντίον της εξηγώντας πως «η κατοχική πραγματικότητα εξηγεί τις πολιτικά υποκινούμενες πράξεις» εναντίον της αποστολής της ώστε να αποσιωπηθεί το αλγεινό πρόσωπο της κατοχής.

Η Παλαιστινιακή Αρχή για τις επιθέσεις σε βάρος της Αλμπανέζε

Στο πλευρό της ειδικής εισηγήτριας του ΟΗΕ στάθηκε αργότερα σήμερα το απόγευμα η Παλαιστινιακή Αρχή. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε και ανάρτησε στον λογαριασμό της στο Τουίτερ εκφράζει βαθιά ανησυχία για τη συντονισμένη επίθεση στην Φρανσέσκα Αλμπανέζε, με στόχο την παρεμπόδιση εκπλήρωσης της αποστολής μεταξύ άλλων με το να της αρνούνται να επισκεφθεί τα παλαιστινιακά εδάφη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εκδηλώσεις Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω του «Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2024»

Ο καιρός σήμερα: Ζέστη και αφρικανική σκόνη

Απονευρωμένοι αλγολόγοι, παροπλισμένα Ιατρεία Πόνου και ασθενείς στο έλεος της οδύνης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα