ΑΘΗΝΑ
09:17
|
01.05.2024
Το επίκεντρο εντοπίστηκε στα ανοιχτά των ανατολικών ακτών της νησιωτικής χώρας, αλλά η δόνηση έγινε αισθητή και στην πρωτεύουσα Ταϊπέι.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σεισμός μεγέθους 6,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έπληξε την ανατολική ακτή της Ταϊβάν, ανακοίνωσε η μετεωρολογική και σεισμολογική υπηρεσία της νησιωτικής χώρας. Ο σειμός έγινε αισθητός στην πρωτεύουσα Ταϊπέι. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί θύματα, ούτε σοβαρές υλικές ζημιές.

Το επίκεντρο εντοπίστηκε στον θαλάσσιο χώρο 30 χιλιόμετρα από τις ακτές της Χουάλιεν. Το εστιακό βάθος ήταν μικρό, μόλις έξι χιλιόμετρα.

Το αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής (USGS) εκτίμησε πως ο σεισμός είχε μικρότερη ισχύ, 5,9 βαθμών, και μεγαλύτερο εστιακό βάθος, 12 χιλιόμετρα. Το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC) υπολόγισε από τη δική του πλευρά πως η ισχύς της δόνησης ήταν 6,1 βαθμοί.

Η Ταϊβάν πλήττεται συχνά από ισχυρές σεισμικές δονήσεις, καθώς βρίσκεται πάνω από σημείο όπου τέμνονται δυο τεκτονικές πλάκες. Οι σεισμικές δονήσεις 6 βαθμών και άνω μπορεί να είναι φονικές, ανάλογα με την τοποθεσία και το εστιακό βάθος του σεισμού.

Τον Σεπτέμβριο, ισχυρός σεισμός, 6,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και πάλι στο ανατολικό τμήμα της Ταϊβάν, είχε στοιχίσει σε έναν άνθρωπο και κατέστρεψε κτίρια.

Πάνω από 100 άνθρωποι σκοτώθηκαν εξαιτίας σεισμού στο νότιο τμήμα της χώρας το 2016.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα