ΑΘΗΝΑ
16:18
|
24.05.2024
Η Αρχή Καταπολέμησης Μαύρου Χρήματος δέσμευσε την περιουσία του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας, Σταματίας Γεωργαντά.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τα περιουσιακά στοιχεία των πρωτεργατών της «Κιβωτού του Κόσμου», του πατρός Αντωνίου, της συζύγου του, Σταματία Γεωργαντή, και άλλων δύο στελεχών της ΜΚΟ δέσμευσε σήμερα με σχετική διάταξη ο πρόεδρος της Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, πρώην αντιεισαγγελέας του Άρειου Πάγου, Χαράλαμπος Βουρλιώτης.

Ο Βουρλιώτης διαβίβασε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών το πόρισμα της έρευνας της Αρχής για την Κιβωτό του Κόσμου καταγράφοντας πως εντοπίζονται «ενδείξεις τέλεσης σοβαρών κακουργηματικών πράξεων» για τον πατέρα Αντώνιο, την πρεσβύτερα Σταματία Γεωργαντή, και τουλάχιστον δυο συνεργάτες.

Οι ενδείξεις αφορούν την τέλεση των αδικημάτων της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, της υπεξαίρεσης και της απιστίας. Πιο συγκεκριμένα ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα φαίνεται πως ζούσαν με χρήματα της ΜΚΟ ενώ εμφανίζονταν από αυτούς ύποπτες αγορές ακινήτων.

Το πόρισμα που στάλθηκε στην εισαγγελία αναμένεται να συσχετισθεί με τη δικογραφία του εισαγγελέα Ιωάννη Σέβη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Προκλητική παραδοχή του Γιάννη Λαγού στο Εφετείο – «Δηλώνω ναζιστής»

Ιταλία: Πρώην βουλευτής κρέμασε παλαιστινιακές σημαίες στη Βουλή των Αντιπροσώπων

Ρεκόρ στον Τουρισμό: «Εφχάριστο» Ελλάδα

Νέα επίθεση με μαχαίρι στην Κίνα-Οκτώ νεκροί και ένας τραυματίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα