ΑΘΗΝΑ
07:55
|
02.05.2024
Προϋπόθεση να μην έχει ασκηθεί στο Βέλγιο δίωξη για τις ίδιες πράξεις σε βάρος της.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Και τις ελληνικές δικαστικές αρχές απασχολεί πλέον η υπόθεση της Εύας Καϊλή καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, η αρμόδια Οικονομική Εισαγγελία ζήτησε ποινική έρευνα και στη χώρα μας για τα αδικήματα της δωροληψίας και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Ο Oικονομικός Eισαγγελέας, Χρήστος Μπαρδάκης στα πλαίσια προκαταρκτικής έρευνας έδωσε επείγουσα παραγγελία σε δύο επίκουρους εισαγγελείς να ερευνήσουν εάν η ευρωβουλευτής, που κρατείται στις Βρυξέλλες, έχει διαπράξει το αδίκημα της δωροληψίας πολιτικού προσώπου, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, ή οποιοδήποτε άλλο αυτεπάγγελτα διωκόμενο αδίκημα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Μπαρδάκης παρήγγειλε στους δύο εισαγγελείς να ζητήσουν άμεσα μέσω δικαστικής συνδρομής, από τις βελγικές Αρχές και σε συνεργασία με το εθνικό μέλος της Εurojust για την Ελλάδα, αντίγραφα της δικογραφίας που μέχρι τώρα έχει σχηματιστεί για την πρώην αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Εύα Καϊλή, αλλά και πιστοποιητικό για τη δικονομική πορεία της έρευνας.

Οι εισαγγελείς θα περιμένουν τις απαντήσεις του Βελγίου, καθώς απαραίτητη προϋπόθεση για τη συνέχιση της ποινικής έρευνας στην Ελλάδα είναι να μην έχει ασκηθεί στο Βέλγιο δίωξη για τις ίδιες πράξεις σε βάρος της Εύας Καϊλή.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Βουλή: Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης με τα 158 «Ναι» της ΝΔ

Το Ισραήλ απειλεί με αντίποινα ενάντια της Παλαιστινιακής Αρχής λόγω Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου

Εργατική Πρωτομαγιά: Αγώνας για δικαιώματα και λευτεριά στην Παλαιστίνη

Κωνσταντινούπολη: Εκατοντάδες συλλήψεις και χημικά στην πορεία για την Εργατική Πρωτομαγιά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα