ΑΘΗΝΑ
03:12
|
30.03.2023
Ο Πάπας Φραγκίσκος είχε κάνει λόγο για «αγριότητες» στο μέτωπο της Ουκρανίας που διαπράττονται από Τσετσένους και Μπουριάτες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ρωσία έλαβε επίσημη συγγνώμη από το Βατικανό για τις πρόσφατες δηλώσεις του Πάπα Φραγκίσκου κατά των Τσετσένων και των Μπουριάτες, και το περιστατικό θεωρείται λήξαν, δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης του υπουργείου.

«Μέσω της διπλωματικής οδού, ελήφθη έκκληση από το Βατικανό, η οποία περιέχει επίσημη δήλωση εκ μέρους του υπουργού Εξωτερικών της Αγίας Έδρας, Πέτρο Παρολίνα, σε σχέση με την αναφερόμενη δήλωση του ποντίφικα».

Υπενθυμίζεται ότι ο Πάπας Φραγκίσκος στα τέλη Νοέμβρη, μιλώντας στο περιοδικό America που εκδίδει το Τάγμα των Ιησουιτών, μεταξύ άλλων, είχε αναφέρει ότι οι περισσότερες «αγριότητες» στο μέτωπο της Ουκρανίας διαπράττονται από στρατιώτες προερχόμενους από (μη χριστιανικές) μειονότητες της Ρωσικής Ομοσπονδίας, όπως οι Τσετσένοι και οι Μπουριάτες.

Όπως ανέφερε η κ. Ζαχάροβα η επιστολή συγγνώμης που έφτασε στην Ρωσική Ομοσπονδία, αναφέρει ότι «η Κρατική Γραμματεία του Βατικανού ζητά συγγνώμη από τη ρωσική πλευρά. Η Αγία Έδρα τρέφει βαθύ σεβασμό για όλους τους λαούς της Ρωσίας, την αξιοπρέπεια, την πίστη και τον πολιτισμό τους, καθώς και για άλλες χώρες και λαούς του κόσμου».

Η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ εξέφρασε την ικανοποίησή της για την κίνηση του Βατικανού αναφέροντας ότι «η ικανότητα να παραδέχεται κανείς τα λάθη του σπανίζει όλο και περισσότερο στις σύγχρονες διεθνείς σχέσεις» και προσθέτοντας ότι η κίνηση της Αγίας Έδρας αξίζει «σεβασμού» και υποδηλώνει την ειλικρίνεια των εκκλήσεων του Πάπα Φραγκίσκου για διάλογο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εκπνέει σήμερα το τελεσίγραφο της κυβέρνησης προς τους μοναχούς της Λαύρας Κιέβου

Νέα πρόεδρος της αναπτυξιακής τράπεζας των BRICS η Ντίλμα Ρούσεφ

Δεύτερη σύνοδος Μπάιντεν για τη Δημοκρατία

Ο Κάρολος και η Καμίλα στο Βερολίνο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα