ΑΘΗΝΑ
10:54
|
20.09.2024
Τραυματίστηκαν αστυνομικοί – Σε πέντε συλλήψεις προχώρησαν οι αρχές.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οκτώ Τούρκοι αστυνομικοί και ένας πολίτης τραυματίστηκαν μετά από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου καθώς το μίνι λεωφορείο που τους μετέφερε κινούνταν στον αυτοκινητόδρομο Ντιγιάρμπακιρ-Μαρντίν, δήλωσαν Τούρκοι αξιωματούχοι.

«Υπήρξε μια έκρηξη σε ένα σταθμευμένο όχημα στις 5:10 π.μ. (τοπική ώρα) την ώρα που ένα αστυνομικό μας όχημα πήγαινε για υπηρεσία στο Ντιγιάρμπακιρ», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού. Δύο άτομα που πιστεύεται ότι είναι οι δράστες της έκρηξης συνελήφθησαν, πρόσθεσε.

Το γραφείο του κυβερνήτη του Ντιγιάρμπακιρ ανέφερε ότι δεν τραυματίστηκε κανείς σοβαρά, αλλά εννέα άτομα που επέβαιναν στο θωρακισμένο μίνι λεωφορείο μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για εξετάσεις.

Πρόσθεσε ότι η έκρηξη σημειώθηκε κοντά σε μια αγορά ζώων, περίπου 10 χιλιόμετρα νότια του κέντρου του Ντιγιάρμπακιρ, της μεγαλύτερης πόλης στη νοτιοανατολική Τουρκία.

Ο κυβερνήτης του Ντιγιάρμπακιρ Αλί Ιχσάν Σου, έκανε λόγο για τρομοκρατική επίθεση και ανέφερε ότι συνελήφθησαν δύο άτομα, αυτός που είχε νοικιάσει το παγιδευμένο όχημα και ένας οδηγός ταξί που τον παρέλαβε μετά την έκρηξη. Αργότερα, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu συνελήφθησαν τρία ακόμα άτομα.

Η επίθεση έρχεται έναν μήνα μετά την έκρηξη στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης η οποία είχε προκαλέσει τον θάνατο οκτώ ανθρώπων. Η Τουρκία κατηγόρησε κούρδους αυτονομιστές αντάρτες για την ενέργεια. Δεκάδες άτομα, μεταξύ των οποίων και μια Σύρια, συνελήφθησαν ως ύποπτοι αλλά το PKK και η ομάδα που η Τουρκία πιστεύει ότι είναι παράρτημά της στη Συρία, οι Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) αρνήθηκαν οποιαδήποτε ανάμειξη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Βόλος: Αναβλήθηκε η δίκη των αστυνομικών για τον θάνατο του Βασίλη Μάγγου (upd)

Τζόκερ: Νέο τζακ ποτ-Κληρώνει 14,5 εκ ευρώ την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου

Μέσα κοινωνικής δικτύωσης παρακολουθούν τους χρήστες, επιβεβαιώνει η εποπτική αρχή των ΗΠΑ

Στις φλόγες το Περού-Καίγονται καλλιέργειες και αρχαιολογικοί χώροι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα