ΑΘΗΝΑ
07:24
|
04.05.2024
Η επίθεση δύο ενόπλων 200 μέτρα από το σπίτι του γνωστού Μεξικανού δημοσιογράφου αποδοκιμάστηκε από τον Πρόεδρο της χώρας, Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Φονική ενέδρα κοντά στο σπίτι του έστησαν σήμερα δύο άγνωστοι που επέβαιναν σε μηχανή μεγάλου κυβισμού σε  βάρος του Μεξικάνου μεγαλο-δημοσιογράφου Σίρο Γκόμες Λέιβα που θεωρείται ένας από τους πιο διάσημους στη χώρα του.

Ο Λέιβα ανακοίνωσε ότι δέχτηκε επίθεση από αγνώστους που πυροβόλησαν εναντίον του, χωρίς ευτυχώς να τον πετύχουν, δηλώνοντας πως σώθηκε επειδή το αυτοκίνητό του ήταν θωρακισμένο. Μάλιστα, ο ίδιος ανάρτησε φωτογραφίες από τη ζημιά που έκαναν οι σφαίρες των δύο ανδρών στο παρμπρίζ, σε ένα από τα τζάμια και στο αμάξωμα.

Ο δημοσιογράφος είναι γνωστός στο Μεξικό για την κριτική που ασκεί στην κυβέρνηση του προέδρου Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ, ο οποίος συχνά του απαντά δηκτικά κατά την πρωινή, καθημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Την Τετάρτη σχολίασε μάλιστα ότι είναι «επικίνδυνο για την υγεία» να ακούει κανείς τον Γκόμες Λέιβα και άλλους που επικρίνουν το κυβερνητικό έργο, λέγοντας: «Φανταστείτε αν δεν ακούγατε κανέναν άλλον παρά μόνο τον Σίρο… μέχρι και όγκος στον εγκέφαλο θα μπορούσε να εμφανιστεί».

Ωστόσο η σημερινή επίθεση φάνηκε να αλλάζει το κλίμα μεταξύ των δύο ανδρών.

«Θέλω να στείλω την αλληλεγγύη μου, τη στήριξή μου στον Σίρο Γκόμες Λέιβα», είπε σήμερα ο πρόεδρος. «Είναι ένας διαμορφωτής της κοινής γνώμης και το να επιτίθεσαι σε ένα πρόσωπο σαν τον Σίρο προκαλεί πολιτική αστάθεια» σχολίασε.

Ο υπουργός Εξωτερικών Μαρσέλο Εμπράρδ εξέφρασε επίσης την αλληλεγγύη, την εκτίμηση και τη στήριξή του στον δημοσιογράφο, ευχόμενος να εντοπιστούν γρήγορα οι ηθικοί και οι φυσικοί αυτουργοί της επίθεσης.

Το Μεξικό θεωρείται μία από τις πιο επικίνδυνες χώρες στον κόσμο για τους δημοσιογράφους, σύμφωνα με την πρόσφατη έκθεση των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα (RSF). Από το 2000, περισσότεροι από 150 δημοσιογράφοι έχουν δολοφονηθεί και τα περισσότερα από τα εγκλήματα αυτά έμειναν ατιμώρητα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θλίψη στη Θεσσαλονίκη: Πέθανε η γνωστή δημοσιογράφος Ναυσικά Γκράτσιου

ΑΝΤΑΡΣΥΑ για αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Στη φυλακή οι ναζί της Χρυσής Αυγής

Παναμάς: Ομαλοποιείται η εκλογική κούρσα με αποδοχή της υποψηφιότητας Μουλίνο

Με πάνω από 400 χιλιάδες αυτοκίνητα η έξοδος των Αθηναίων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα