ΑΘΗΝΑ
22:08
|
27.04.2024
Δεκάδες περιπτώσεις παιδιών ηλικίας ακόμη και 12 ετών καταγράφηκαν σε θέσεις εργασίας εργοστασίων που προμηθεύουν τις κορεατικές βιομηχανίες με ανταλλακτικά.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την εργασία ανηλίκων τα τελευταία χρόνια σε τέσσερα εργοστάσια προμηθευτών εξαρτημάτων των κορεατικών αυτοκινητοβιομηχανιών Hyundai και Kia στην Αλαμπάμα επαναφέρει σήμερα με εκτενές ρεπορτάζ το πρακτορείο Ρόιτερς με αφορμή τις συνεχιζόμενες έρευνες των ομοσπονδιακών και πολιτειακών αρχών στις ΗΠΑ.

Σε ένα από τα εργοστάσια της εταιρίας Hwashin America Corp. στη νότια Αλαμπάμα βρέθηκε να εργάζεται τον περασμένο Μάιο ένα 14χρονο κορίτσι από τη Γουατεμάλα. Ο πατέρας της μικρής δήλωσε αργότερα πως μαζί με την κόρη του δούλευαν στο τμήμα ανταλλακτικών και άλλα 10 ανήλικες.

Με κόκκινη κουκίδα επισημαίνονται οι περιοχές εργοστασίων στην Αλαμπάμα όπου καταγράφηκε η εργασία ανηλίκων

Οι πρώτες αποκαλύψεις για την εργασία ανηλίκων σε εργοστάσια της Αλαμπάμα έγιναν τον περασμένο Ιούλιο με σχετικά ρεπορτάζ του πρακτορείου Ρόιτερς που αφορούσαν την εργασία ακόμη και παιδιών 12 ετών ενώ τον Αύγουστο το ομοσπονδιακό υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ ανακοίνωσε πως άλλος ένας προμηθευτής της Hyundai απασχολούσε 13χρονα κορίτσια σε εργοστάσιο της πόλης Αλεξάντερ.

Η κορεατική αυτοκινητοβιομηχανία απαντώντας σε ερώτηση του πρακτορείου απάντησε πως δεν θα ανεχθεί παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας στις ΗΠΑ και πως απαιτεί από τους προμηθευτές της στις ΗΠΑ την «ευλαβική τήρηση του νόμου».

Η Κia από την πλευρά της καταδίκασε επίσης «σθεναρά» πρακτικές εργασίας ανηλίκων επαναλαμβάνοντας και αυτή πως δεν θα ανεχθεί την παράνομη ή ανήθικη εργασία τέτοιας πρακτικής από συνεργάτες και προμηθευτές.

Η εργατική νομοθεσία στην Αλαμπάμα απαγορεύει την εργασία όλων των ατόμων κάτω των 16 ετών. Απαγορεύεται επίσης η εργασία ατόμων κάτω των 18 ετών σε επικίνδυνες εργασίες σε αυτοκινητοβιομηχανίες (π.χ. κοπή μετάλλων).

Στην έρευνά του πάντως το πρακτορείο ρωτώντας πάνω από 100 εργαζόμενους, επιστάτες, διευθυντές ή επικεφαλής τομέων βιομηχανικής παραγωγής διαπίστωσε πως η εργασία ανηλίκων (αγοριών και κοριτσιών) δεν είναι τελικά και τόσο σπάνιο φαινόμενο…

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καμπότζη: Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε βάση πυρομαχικών

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών συντήρησης στην Αττική οδό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα