ΑΘΗΝΑ
01:17
|
25.04.2024
Η καταγγελία έγινε από τη μητέρα της 14χρονης, το απόγευμα της Πέμπτης, στο τμήμα ασφάλειας Κορίνθου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα ένας 16χρονος και ένας 15χρονος, που κατηγορούνται για ομαδικό βιασμό συμμαθήτριά τους σε προαύλιο σχολείο της Κορίνθου.

Οι ανήλικοι, ηλικίας 13 έως 16 ετών (πρόκειται για δύο 15χρονους, έναν 16χρονο, έναν 13χρονο και έναν 14χρονο) συνελήφθησαν μετά την καταγγελία της μητέρας της 14χρονης, με την κατηγορία της απόπειρας βιασμού ενώ συνελήφθησαν και οι γονείς τους οι οποίοι διώκονται για παραμέληση εποπτείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αφέθηκαν ελεύθεροι οι άλλοι δύο ανήλικοι, οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται στην σεξουαλική επίθεση. Η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στην Κόρινθο, Πέγκυ Μπρούσαλη, μετέδωσε πως οι περιοριστικοί όροι που τους επιβλήθηκαν περιλαμβάνουν πιθανότατα την εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα και την αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως κατά την μαραθώνια απολογία των πέντε συλληφθέντρων, από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τη 1 τη νύχτα, όλοι κράτησαν κοινή γραμμή υποστηρίζοντας πως δεν έκαναν τίποτα και πως απλά έπαιζαν με την 14χρονη.

Μετά την καταγγελία της μητέρας της στην Αστυνομία, η 14χρονη μετέβη το απόγευμα της Τετάρτης στην Αθήνα όπου κατέθεσε σε ειδική δομή ανηλίκων του υπουργείου Δικαιοσύνης, στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου, παρουσία ειδικών παιδοψυχολόγων.

Η ανήλικη κατέθετε για δύο ώρες, από τις 19:00 έως και τις 21:00, ενώ εξετάστηκε και από ιατροδικαστή, ο οποίος διαπίστωσε πως έφερε μώλωπες στους καρπούς και τα πόδια.

Όπως είπε, η επίθεση σημειώθηκε γύρω στις 11:00 και ενώ είχε ήδη χτυπήσει το κουδούνι λήξης του διαλείμματος και οι μαθητές επέστρεφαν στις τάξεις.

Στη συνέχεια, ένας από τους πέντε κατηγορούμενους μαθητές, φέρεται να την πλησίασε και να της ζήτησε να πάνε δίπλα στις τουαλέτες δήθεν για να της μιλήσει για μία φίλη της, όπου, όπως κατέθεσε η ανήλικη, την ακινητοποίησε με κεφαλοκλείδωμα και της επιτέθηκε σεξουαλικά.

Όταν εκείνη αντέδρασε, εμφανίστηκαν οι υπόλοιποι τέσσερις κατηγορούμενοι μαθητές, που επίσης της επιτέθηκαν σεξουαλικά.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Το Συμβούλιο Επικρατείας απέρριψε αίτηση ανάσχεσης των εργασιών του flyover

ΚΚΕ: Δεν εκφράζει προσωπική άποψη η Φλέσσα για τα Τέμπη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα