ΑΘΗΝΑ
04:21
|
30.03.2023
Σε καταφύγιο λόγω απειλής για τη ζωή του βρίσκεται ο Βέλγος υπουργός Δικαιοσύνης, Βίνσεντ βαν Κουίκενμπορν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε καταφύγιο λόγω απειλής για τη ζωή του βρίσκεται ο Βέλγος υπουργός Δικαιοσύνης Βίνσεντ βαν Κουίκενμπορν, με πηγές του υπουργείου να δηλώνουν στο Euractiv ότι η υπόθεση δεν σχετίζεται με το Qatargate.

Τα βελγικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι το σπίτι του ομοσπονδιακού υπουργού Δικαιοσύνης στο Κόρτραϊκ βρίσκεται και πάλι υπό αυξημένη επιτήρηση από τις τοπικές και ομοσπονδιακές αστυνομικές υπηρεσίες.

Παρόμοια επιχείρηση είχε στηθεί τον Σεπτέμβριο όταν η αστυνομία ενημερώθηκε περί σχεδίων απαγωγής του υπουργού. Τέσσερις ύποπτοι είναι επί του παρόντος είναι προφυλακισμένοι εν αναμονή της δίκης σε σχέση με τη συνωμοσία απαγωγής.

Πηγή του βελγικού υπουργείου δικαιοσύνης ανέφερε στο Euractiv ότι λόγω της κατάστασης ο υπουργός έχει μεταφερθεί σε ασφαλές «καταφύγιο», ενώ διαρρέονται φήμες για το ότι μπορεί να δηλωθεί το επίπεδο απειλής 4 (κίνδυνος σοβαρής και επικείμενης επίθεσης), με την Ομοσπονδιακή Εισαγγελία να μην επιβεβαιώνει, ούτε να διαψεύδει το ενδεχόμενο.

Οι υπηρεσίες ασφαλείας συζήτησαν το θέμα το απόγευμα της Τετάρτης στο Κέντρο Κρίσεων του Υπουργείου Εσωτερικών στις Βρυξέλλες.

Ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας Ερικ βαν ντερ Σίπτ είπε στους δημοσιογράφους ότι «απόψε λάβαμε νέες πληροφορίες σχετικά με την πιθανή απειλή για το πρόσωπο του υπουργού βαν Κουίκενμπορν. Αξιολογούμε αυτές τις πληροφορίες και θα τις διερευνήσουμε διεξοδικά».

«Φυσικά δεν διακινδυνεύουμε, ούτε με τον υπουργό ούτε με την οικογένειά του. Συμφωνήθηκαν πρόσθετα μέτρα ασφαλείας. Νομίζω ότι είναι προφανές ότι δεν μπορούμε να πούμε να δώσουμε λεπτομέρειες. Μπορώ μόνο να επιβεβαιώσω ότι υπάρχουν αυξημένα μέτρα ασφαλείας», είπε ο Bαν ντερ Σιπτ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ξανά ατύχημα με επικίνδυνα χημικά στον ποταμό Οχάιο

Τάση φυγής των τραπεζών από τις επενδύσεις στο Ελληνικό

Πρόγραμμα στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας και Αρμενίας

Έκκληση Ίλον Μασκ για εξάμηνο μορατόριουμ σε έρευνες Τ.Ν.

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα